Vineri,
19.04.2024
Partial Noros
Acum
9°C

Copiii din școli și grădinițe vor primi lapte, corn și mere din prima zi de școală

Copiii din școli și grădinițe vor primi lapte, corn și mere din prima zi de școală

Consiliul Județean Sibiu a semnat astăzi contractele în baza cărora toți elevii și preșcolarii din instituțiile de învățământ ale județului vor beneficia gratuit de câte un pachețel cu hrană constând în lapte, corn și mere, încă din prima zi de școală.

Documentele au fost încheiate astăzi, sub forma unor contracte subsecvente, în baza acordurilor-cadru semnate cu furnizorii, în 2020, pentru o perioadă de 3 ani. Alimentele vor fi distribuite tuturor elevilor din clasele 0 – VIII, precum și preșcolarilor din grădinițele cu program normal (4 ore).

Astfel, din 5 septembrie, odată cu începerea noului an școlar, copiii vor primi alimentele după următorul program:

  • Produse lactate: luni, marți, miercuri - câte două zile lapte UHT, 200 ml și o zi iaurt, 125 gr;
  • Produse de panificație, zilnic: luni, marți, miercuri – corn sau baton, 80 gr, iar joi și vineri – biscuiți sau covrigi, 80 gr;
  • Fructe: joi și vineri - mere, 100 gr.

Valoarile maxime ale contractelor subsecvente aferente anului școlar 2022 – 2023 sunt:

  • 4.037.083,05 lei fără TVA, pentru lotul 1 - produse lactate, contract încheiat cu operatorul SIMULTAN SRL din Orțișoara, județul Timiș;
  • 1.892.844,80 lei fără TVA, pentru lotul 2 - mere, încheiat cu firma PRIORITAR IMPEX SRL din Călan, din județul Hunedoara;
  • 4.436.355,00 lei fără TVA, pentru lotul 3 - produse de panificație, contract încheiat cu Asocierea ISIS PAN SRL (Craiova), GTPD SRL (Târgu Jiu) și cu BISCOTTO SRL (comuna Sânmihaiu, județul Timiș).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1131

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Emil

Acum 1 an

Bataie de joc. O masa diversificata ii ajuta mult.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus