Marţi,
04.10.2022
Innorat
Acum
13°C

Două cutremure au lovit insula grecească Samos în mai puţin de o jumătate de oră

Două cutremure au lovit insula grecească Samos în mai puţin de o jumătate de oră

Două cutremure de pământ care au lovit insula grecească Samos miercuri, în jurul orei prânzului (10:00 GMT), s-au produs într-un interval de doar 15 minute, informează DPA, citat de Agerpres.

Ambele seisme au fost localizate la aproximativ 10 kilometri de extremitatea sudică a acestei insule din Marea Egee, la o adâncime de 13 kilometri sub nivelul scoarţei. Potrivit Institutului de Geodinamică din Atena, primul seism a avut magnitudinea 4,8, iar cel de-al doilea a avut magnitudinea 5,2.

Purtătorul de cuvânt al serviciilor de urgenţă de pe insulă a dezvăluit pentru un post de televiziune că localnicii şi turiştii au ieşit pe străzi cuprinşi de panică după primul seism.

"Verificăm dacă s-au produs pagube materiale, dar până acum nu am descoperit nimic", a declarat primarul din East Samos, Giorgios Stantzos, pentru postul radiofonic Skai. Edilul elen a adăugat că pe insulă se află şi mulţi turişti, însă oamenii nu trebuie să aibă în prezent motive de îngrijorare.

Locuitorii din Samos îşi amintesc încă puternicul seism care s-a produs pe această insulă în octombrie 2020. Atunci, un seism cu magnitudinea 6,9 a provocat prăbuşirea mai multor clădiri. Două persoane tinere au fost ucise.

Pe coasta vestică a Turciei, afectată şi ea de acel cutremur de pământ, au fost raportate peste 100 de victime. 

foto depositphotos.com

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Emil

Acum 1 lună

Nu confundați Grecia cu falsurile mafiei ISC condusa de Racoviță.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus