Marţi,
19.03.2024
Parțial Noros
Acum
2°C

Uniunea Europeană suspendă relaxarea regimului de vize pentru cetăţenii ruşi

Uniunea Europeană suspendă relaxarea regimului de vize pentru cetăţenii ruşi

Miniştrii de externe din Uniunea Europeană au decis miercuri să suspende acordul care relaxa regimul de vize cu Rusia, ceea ce va face ca procesul de obţinere a vizelor de către cetăţenii ruşi să fie mai greu şi mai lung, în contextul invaziei ruse din Ucraina, a anunţat şeful diplomaţiei europene Josep Borrell, relatează AFP şi DPA, citate de Agerpres.

El a precizat că miniştrii, reuniţi la Praga, în Republica Cehă, ţară care deţine preşedinţia semestrială a Consiliului UE, au căzut de acord că relaţiile cu Moscova "nu pot rămâne neschimbate" şi că acordul "trebuie suspendat în totalitate".

Decizia are ca scop să prevină practica de ''visa shopping'', folosită de ruşii care încearcă să intre mai uşor în UE prin statele membre cu reguli mai relaxate, a declarat Borrell într-o conferinţă de presă la Praga.

Măsura vine după săptămâni de presiuni din partea ţărilor din UE de la graniţa cu Rusia de a opri intrarea cetăţenilor ruşi în blocul comunitar cu vize Schengen emise de unele state membre ale UE.

Decizia va face ca procesul de acordare de vize să fie mai complicat, mai scump şi mai birocratic şi va creşte timpul de aşteptare pentru aprobare, conform Comisiei Europene.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Uniunea Sovie...uropeana

Acum 1 an

Uniunea saraciilor fara gaz imbracati in roz si cu steaguri in curcubeu e de o penibilitate groteasca..... bine ca acorda vize maurilor, negrilor si tuturor invadatorilor din lumea a 3-a. Globalism gretos, de ultima speta. Daca ne uitam la UE azi si in spate la URSS.... URSS pare mult mai buna, fata de ce ne pregateste aceasta UE.... omul nou, mai trans, mai sarac, mai prost. Decadere umana pe toate planurile.... si aveam sperante acum 10 ani.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus