Sâmbătă,
24.02.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Elevii de la colegiile tehnice au depus cele mai multe contestații după examenul de BAC

Elevii de la colegiile tehnice au depus cele mai multe contestații după examenul de BAC

Aproape 200 de elevi sibieni care au susținut examenele de bacalaureat în acest an nu sunt de acord cu notele primite. Inspectoratul Județean Școlar Sibiu a anunțat că au fost înregistrate 184 de contestații, iar cele mai multe au fost depuse de tinerii care absolvesc colegiile tehnice.

Astfel, cele mai multe contestații au fost depuse de către elevii de la Colegiul tehnic „Cibinium” Sibiu - 25 la număr. Aceștia sunt urmați de 24 de elevi de la Colegiul Tehnic Energetic Sibiu. Alte 19 contestații au fost semnate de tinerii de la Liceul Tehnologic „Avram Iancu” Sibiu și 15 - de la cei care au învățat la Colegiul Agricol „Daniil Popovici Barcianu” Sibiu.

Datele acumulate de IȘJ Sibiu arată că cele mai multe contestații au fost depuse la disciplina Limba și literatura română, profilul real - 58. Alte 33 de contestații au fost depuse la disciplina Biologie vegetală și animală, iar 25 - la Matematică (profil tehnologic). Un număr de 18 contestații vizează disciplina LImba și literatura română (profilul uman), 17 - Geografia, iar 12 - Istoria etc.

Rezultatele contestațiilor sunt așteptate să fie publicate peste 2 zile, pe data de 3 septembrie.

Potrivit Ministerului Educației, „nota obținută în etapa de soluționare a contestațiilor este notă definitivă, indiferent de punctajul obținut, în plus sau în minus, față de nota acordată în etapa de evaluare inițială a lucrării”. Respectiv, această notă nu mai poate fi modificată și reprezintă nota obținută de candidat la proba respectivă.

Amintim că ieri s-au afișat primele rezultate din sesiunea august-septembrie ale Bacalaureatului 2022. Cea mai mare medie obținută în județul Sibiu este de 9,30 și aparține unui elev de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, fiind și singura peste 9. După această medie, mai sunt cinci elevi care obținut medii de 8 sau peste 8.

La nivelul județului Sibiu există 2 unități de învățământ cu procent de promovare de 100% (Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu și Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” Sibiu), iar o unitate de învățământ are un procent de promovare de 0% (Liceul Tehnologic Mârșa).

Această sesiune a fost susținută de peste 900 de candidați, absolvenți ai claselor a XII-a și a XIII-a din județul Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 991

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus