Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
6°C

16 bărbați din Sri Lanka, aflați ilegal la Sibiu. Firma pentru care lucrau a fost amendată cu 160.000 de lei

16 bărbați din Sri Lanka, aflați ilegal la Sibiu. Firma pentru care lucrau a fost amendată cu 160.000 de lei

16 cetățeni străini care se aflau în ședere ilegală și lucrau la o societate comercială din Sibiu au fost depistați joi de polițiștii de imigrări. Atât societatea comercială cât și cei aflați ilegal au fost sancționați, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General pentru Imigrari.

La data de 1 septembrie, polițiștii Biroului pentru Imigrări al Județului Sibiu au efectuat un control la o societate comercială, scopul fiind combaterea șederii ilegale și a muncii nedeclarate, arată sursa citată.

În urma verificărilor au fost depistați cu ședere ilegală 16 bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 45 ani, toți din Sri Lanka.

Din cercetări a reieșit că aceștia au intrat legal în România, în baza vizelor de angajare, însă nu au solicitat prelungirea dreptului de ședere înainte de expirarea dreptului conferit de viză.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 400 de lei, pentru fiecare cetățean străin, iar  împotriva societății comerciale, a fost aplicată o amendă în valoare de 160.000 de lei, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul juridic al străinilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, respectiv O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

Totodată, în cadrul aceleiași societăți au mai fost identificați alți șase cetățeni din Sri Lanka, care nu au respectat obligația de a solicita prelungirea dreptului de ședere temporară cu cel puțin 30 de zile înainte de expirarea acestuia. Au fost aplicate șase sancțiuni contravenționale în valoare totală de 600 de lei.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus