Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Cod roșu de precipitații pe Valea Oltului. Ploi abundente și la Sibiu

Cod roșu de precipitații pe Valea Oltului. Ploi abundente și la Sibiu

Administrația Națională de Meteorologie a transmis vineri o avertizare meteo prin care anunță ploi abundente atât în Sibiu cât și în județele învecinate.

Începând cu ora 15:00 intră în vigoare o avertizare de tip cod roșu de ploi torențiale valabilă pe Valea Oltului și întreg județul Vâlcea. Precipitațiile abundente vor dura până la noapte, urmând să se liniștească în cursul zilei de sâmbătă.

cod rosu

”Local în județul Vâlcea, în zona montană și submontană a județelor Gorj și Argeș se vor acumula cantități de apă de 70...90 l/mp și izolat peste 100 l/mp”, au transmis meteorologii.

În paralel, în intervalul 2 septembrie ora 12:00 – 3 septembrie ora 10:00, întreg județul Sibiu se află sub o avertizare de tip cod portocaliu de ploi.

”În Oltenia, Transilvania, local în Maramureș, Muntenia și Dobrogea vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40...60 l/mp și izolat în Oltenia peste 70...80 l/mp. În sud-est, aversele vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii”, mai spun meteorologii.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1098

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus