Luni,
03.10.2022
Parțial Noros
Acum
10°C

Elevii sibieni, invitați la „Prima săptămână de școală. Pe bicicletă”

Elevii sibieni, invitați la „Prima săptămână de școală. Pe bicicletă”

Urban Bike Revolution organizează în prima săptămână de școală o nouă inițiativă prin care încurajează mersul pe bicicletă. Evenimentul se numește  „Prima săptămână de școală. Pe bicicletă” și face parte dintr-un șir de acțiuni prin care asociația își dorește să dezvolte legături cu elevii școlilor din Sibiu, cu profesorii și cu părinții acestora.

„Este o poveste mai lungă care începe înainte, în timpul și după prima săptămână de școală. Am făcut o campanie de comunicare pe pagina de facebook, clipuri video, date pe care noi le-am adunat. Am luat legătura cu toți directorii de școli din Sibiu, le-am scris tuturor. În prima săptămână încercăm să găsim persoane, să vedem câți vin cu bicicleta, vom estima distanțele medii pe care ei le parcurg”, transmite Andrei Rusu din partea Urban Bike Revolution.

Proiectul celor de la Urban Bike Revolution nu se oprește în prima săptămână de școală. Timp de 8 luni pe an, peste 20.000 de elevi se deplasează zilnic spre și de la cele 32 de unități de învățământ din Sibiu. Modul în care acești elevi se deplasează și opțiunile pe care orașul Sibiu le oferă au impact direct asupra dezvoltării lor fizice și psihice, dar și a comunității în general.

„Totul a plecat de la întrebarea Poate să devină bicicleta principalul mijloc de deplasare pentru copii? Pentru următoarele luni vom încerca să mergem în școli, să facem planuri de mobilitate pentru școli, să vorbim cu părinții, cu cadrele didactice, cu administrația publică, cu poliția, este un proces integrativ. Încercăm să atragem oameni, să găsim în fiecare școală un grup de suport format din părinți, profesori, care sunt interesați de subiect”, mai spun cei de la Urban Bike.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus