Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță: Am cerut audit pentru curentul consumat de Parlament și Guvern!

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță: Am cerut audit pentru curentul consumat de Parlament și Guvern!

Europarlamentarul sibian Nicu ștefănuță anunță într-un comunicat de presă remis joi că a solicitat în mod oficial un audit pentru curentul consumat de Parlament și Guvernul României.

”Azi am cerut celor două instituții, prin secretarii lor generali, să furnizeze opiniei publice un audit energetic al clădirilor în care funcționează, precum și un plan pentru utilizarea energiei regenerabile, pentru care vin bani de la UE!

România și Europa trec printr-o criză fără precedent de creștere a prețurilor la energie. Este o criză pe care fiecare o simțiți în buzunar.

Noi, cei din Parlamentul European, vrem să dăm exemplu și lucrăm la eficiența energetică a clădirilor în care lucrăm.

Directoratele PE au un plan de a instala panouri fotovoltaice, pompe de căldură sustenabile și alte măsuri care să reducă nota de plată a clădirilor sale.

România are, prin PNRR, peste 2 miliarde de euro prevăzute pentru creșterea eficienței energetice a clădirilor private și publice.

Modul în care autoritățile publice dau exemplu în perioada următoare este foarte important, de la reducerea consumului până la eficiența energetică.

Prin urmare, procedurile de eficiență energetică ar trebui să fie accelerate!

Un prim pas ar fi ca instituțiile naționale să aibă un audit al eficienței energetice. Trebuie să știm câtă energie se irosește și care e costul risipei din banii contribuabililor, cum putem economisi banii cheltuiți  și ce soluții putem găsi înainte de iarnă.

De asemenea, trebuie să știm dacă există o listă explicită cu clădirile publice care vor face parte din schema valului de renovare PNRR, pentru care vin miliarde de euro de la Uniunea Europeană.

Aștept răspunsul celor doi Secretari Generali.

Vă țin la curent”, a transmis europarlamentarul Nicu Ștefănuță.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Aaaaaăaaaaăaaa

Acum 1 an

Lasa ba fumigenele

Raspunde

Culae

Acum 1 an

I-as recomanda domnului Stafanuta sa schițeze un concept de eficientizare a consumului de energie pentru Palatul Parlamentului din Bucuresti! Eu credeam ca europarlamentarii au alte preocupări la Bruxelles!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus