Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Raluca Turcan: „Educatia de calitate scoate oameni și comunități din sărăcie!”

Raluca Turcan: „Educatia de calitate scoate oameni și comunități din sărăcie!”
 
Deputatul Raluca Turcan, Președintele PNL Sibiu, s-a aflat astăzi alături de Echipa Galbenă la deschiderea noului an școlar în trei școli din județul Sibiu. A discutat cu părinții, elevii, profesorii și primarii prezenți la deschiderea noului an școlar in Școala Gimnazială „Axente Sever”, Școala Gimnazială „Ion Albescu” Boița și Școala Gimnazială Porumbacu de Jos din județul Sibiu. Tot astăzi, alături de Echipa Galbenă deputatul Raluca Turcan a oferit rechizite pentru 150 de copii aflați în dificultate.
 
Raluca Turcan a anunțat că acest începutul de an școlar la Sibiu a venit cu vești bune: avem 40 de proiecte finanțate de Ministerul Educației cu suma de 26,7 milioane de lei pentru reducerea abandonului școlar și creșterea rezultatelor școlare, avem un număr dublu de școli (12) care vor oferi celor 7700 de elevi o masă caldă, plus alte proiecte care vor fi finanțate prin PNRR sau prin programul național de dezvoltare rurală – toate vor face din școală un loc mai sigur, mai prietenos și care vor încuraja performanța fiecărui copil. Astfel, în ultimul an, proiecte pe care Raluca Turcan le-a susținut in Parlament și Guvern, au găsit finanțare.
 
În fața elevilor, părinților și profesorilor președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan, a transmis un mesaj de încurajare și îndemn să susțină performanța, chiar și atunci când este foarte greu: „mereu putem găsi vinovați că o școală nu este renovată, că un profesor este obosit, că un elev nu înțelege o anumită materie. Dar nu vom avea nicio scuză dacă nu îi sprijinim pe copii să învețe astăzi mai mult și mai bine decât ieri și mâine mai mult și mai bine decât astăzi.” Raluca Turcan, a amintit și faptul că Prin Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, program derulat de Ministerul Educației, Școala Gimnazială „Ion Albescu” Boița se numără printre cele 40 de școli selectate din județ și va primi o finanțare de 346.241 lei pentru a îmbunătăți actul educațional, a reduce abandonul școlar și a crește rezultatele la evaluările naționale și internaționale.
 
„Nu-i lăsați pe alții să decidă ce viață veți avea - învățați! În felul acesta va puteți alege singuri drumul pe care  porniți în viața.” – așa și-a început discursul deputatul, Raluca Turcan la cele trei școli vizitate. Doamna Președintă a avut un mesaj ferm pentru toți elevii: „Fiecare tânăr își poate croi propriul drum în viață doar dacă va munci din greu în fiecare zi. Noi, cei maturi, avem obligația să îi încurajăm și să le oferim modele și șanse egale la educație. Trebuie să îi încurajăm să-și valorifice talentul cu care fiecare este înzestrat. Eu cred cu tărie că fiecare este bun la ceva, dar pentru a afla acest lucru este nevoie să depună efort, să învețe constant și bine. La școală aveți dreptul să și greșiți, aici puteți pune întrebări, puteți reface o compunere de zeci de ori până iese una perfectă, puteți încerca de zeci de ori să rezolvați o problemă la matematică – important este să găsiți răspunsul corect. Dacă la școală veți învăța bine și foarte bine aveți mult mai multe șanse să nu greșiți în viața reală și să construiți o lume mai bună pentru voi și pentru societatea în care trăim.”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

Papa di Gio

Acum 1 an

Toți politicienii care au participat la deschiderea noului an școlar sunt ei însuși care au rămas repetenți și ar trebui să repete niște ani de școală. Cu ce tupeu mai apar la aceste evenimente când toată țara și Mapamondul îi cunoaște cât sunt de corupți și cât ,,bine" au făcut ptr.poporul lor și ptr.țară
Raspunde

Emil

Acum 1 an

Putini copii pot scăpa cu personalitatea nealterata de hoția, corupția si ipocrizia românească.
Raspunde

Profu

Acum 1 an

Si marmota invelea ciocolata in staniol...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus