Vineri,
02.06.2023
Cer Senin
Acum
17°C

Pescari amendați de Poliție cu 1.800 de lei. Reacția directorului AJVPS: Dacă respectăm cu toții legea, avem șanse egale

Pescari amendați de Poliție cu 1.800 de lei. Reacția directorului AJVPS: Dacă respectăm cu toții legea, avem șanse egale

Patru pescari au fost prinși în cursul acestei săptămâni pescuind foarte aproape de hidrocentrala de la Avrig, la intervenția Poliției trei dintre fiind amendați cu o sumă totală de 1.800 de lei.

Pescuitul în zona interzisă, foarte aproape de baraj, este reglementat în România prin OUG 23/2008. Pescarii știu asta, mai ales că atunci când își vizează permisul oficialii Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi îi informează clar. În acest caz intervenția polițiștilor din Avrig s-a făcut în urma unui apel la 112 prin care se semnala prezența celor patru persoane în zona interzisă a hidrocentralei.

Contactați de reporterul Turnul Sfatului, reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu spun că au fost prinse patru persoane, trei dintre ele fiind amendate cu câte 600 de lei, conform legii. În plus, toți patru au primit suplimentar și câte un avertisment pentru încălcarea prevederilor OUG 23/2008 art. 58 lit. a și OUG 23/2008 art. 63 lit L.

Conducerea AJVPS Sibiu face apel la pescari să respecte în egală măsură legea și natura.

”Este o măsură impusă prin OUG 23, care protejează resursele acvatice vii din aval de baraj pe o lungime de 500 metri, valabilă în toată România. Nu este ceva impus de AJVPS Sibiu. Dacă o respectăm cu toții o sa avem șanse egale să prindem pește în locurile în care pescuitul este permis. Atâta timp cât unii pescuiesc pe zonele și în perioadele interzise, toți vom avea șanse tot mai reduse să prindem pește corect. Despre asta este pescuitul sportiv-recreativ, despre fair play cu natura! Să nu uităm și de curățenia în natură!”, a declarat pentru Turnul Sfatului directorul AJVPS Sibiu, Romeo Stoicescu.

Foto: Arhiva TS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Hermann Stadt

Acum 8 luni

Cum adică 600 Ron?Amenda e de la 4000 la 8000ron!Pai ce faceți tovarăși milițieni?La unii muma la alții ciuma?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus