Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Funeraliile Elisabetei a II-a: Zboruri comerciale şi autobuze, recomandate demnitarilor străini

Funeraliile Elisabetei a II-a: Zboruri comerciale şi autobuze, recomandate demnitarilor străini

Regele şi Regina Consoartă se deplasează luni în capitala Scoţiei, Edinburgh, unde printr-o nouă procesiune sicriul Reginei Elisabeta a II-a este mutat de la Palatul Holyroodhouse la Catedrala St. Giles. O ceremonie religioasă este programată pentru ora 14:00 GMT. Seara va avea loc un priveghi pentru familia regală. Înainte de aceasta, regele va merge la Parlamentul scoţian pentru o sesiune de condoleanţe. Sicriul va rămâne în catedrală până la 13 septembrie.

Liderii din întreaga lume vor trebui să evite avioanele private pentru a călători în Regatul Unit pentru funeraliile Elisabetei a II-a, în timp ce autobuzele colective vor înlocui elicopterele şi maşinile personale pentru deplasările lor la Londra, scrie France Presse, citat de Agerpres.

Funeraliile monarhului, care a murit joi la vârsta de 96 de ani, vor avea loc luni 19 septembrie la Westminster Abbey din Londra. Sunt aşteptaţi demnitari din întreaga lume, printre care preşedintele american Joe Biden şi multe capete încoronate.

Aceasta este o provocare uriaşă de securitate şi logistică pentru autorităţi, care, potrivit site-ului Politico, au cerut liderilor străini să folosească, "când este posibil", zboruri comerciale şi nu avioane private pentru a ajunge în Marea Britanie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus