Duminică,
02.10.2022
Cer Senin
Acum
13°C

7,4% dintre români cred că Sibiul este un oraș de nota zece. Barometru privind calitatea vieții în România

7,4% dintre români cred că Sibiul este un oraș de nota zece. Barometru privind calitatea vieții în România

Cel mai recent barometru urban privind calitatea vieții în România, realizat de Banca Mondială, plasează Sibiul pe locul 5 în țară în ceea ce privește imaginea pe care o au românii față de orașul nostru.

În clasamentul celor mai bune orașe din România în care să trăiești, din 117 analizate, Sibiul se află în spatele localităților Cluj-Napoca, București, Brașov și Timișoara, din punct de vedere al condițiilor de viață ale oamenilor care locuiesc în el, respectiv acces la servicii, mod de petrecere a timpului liber și utilități.

Raportul Băncii Mondiale mai arată că din punct de vedere al dezvoltării transportului, respectiv ”accesul ușor și de calitate la diverse mijloace de transport persoane și mărfuri”, Sibiul se află pe locul 6 în țară, în afara orașelor menționate mai sus făcându-și loc în față și Oradea.

Sibiul prinde podiumul și se află pe poziția a treia în ceea ce privește calitatea mediului și ”implicarea autorităților în grija față de mediu și lupta împotriva poluării”.

Același raport mai precizează că din punct de vedere al ”mediului de afaceri prosper, cu investiții în tehnologii de ultimă oră, în inovare”, din 98 de orașe românești analizate Sibiu se află pe locul șase în țară.

Nu în ultimul rând, în ceea ce privește administrația publică Banca Mondială plasează orașul nostru pe un respectabil loc  patru, din 106 orașe avute în vedere.

În încheiere, raportul Băncii Mondiale arată imaginea pe care o au orașele din România. Astfel, pentru aproape zece la sută dintre români, Sibiul este cel mai atractiv oraș din România, fiind depășit de Cluj-Napoca cu aproape 22% și Brașov și aproape 16%.

Barometrul poate fi consultat aici

Sibiul, pe locul 8 în clasamentul județelor cu cele mai multe investiții străine. De 3 ori mai mulți bani, în ultimii șapte ani

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

14 comentarii

Sparrow

Acum 2 săptămâni

Bine ati venit la concursul fārā premii " Am întrebat o sutā de români!" Intrebarea este:" Sunteti multumit de calitatea vietii in Sibiu?" 7,4% au mugit: DAAAAAA ! Pāi astia sunt āia care sunt in top 10 venituri barosane! E normal sā li se para ok cu banii morman!
Raspunde

Vaaaaleuuu

Acum 2 săptămâni

Dar cum... Valcea nu este chiar in nici un top?
Raspunde

@

Acum 2 săptămâni

Ba da, dar moderatori nu ne lasa........
Raspunde

Ardelean dezoltenizat

Acum 2 săptămâni

Valcea este in top, cum sa nu fie? In top la infractiunile cibernetice, in top la agresivitatea si lipsa de bun-simt in trafic, in top la poluarea fonica manelista...si lista ar putea continua.
Raspunde

Sparrow

Acum 2 săptămâni

Inchipuieti pārerea ta inmultitā cu 100 si vei avea o impresie realistā a imaginii românilor in Occident. A-vaaaai! Cum asa?! Unde este egalitatea, echitatea, respectul si mai ales drepturile consacrate si ga-ran-ta-te tuturor cetātenilor europeni? Cum unde? In ipocrizii si false afirmatii
Raspunde

Der Konig

Acum 2 săptămâni

Transilvania mai presus de orice!
Raspunde

Poate nota zece la aroganata primarului

Acum 2 săptămâni

romanii care au raspuns la intrebari sunt cel putin prost informati ca sa nu zic inculti. Sibiul are recordul national de cel mai scump bilet de acces la un muzeu - Astra, cel mai mare tarif la slaubrizare, cea mai proasta dezvoltare urbana cu bulevarde si strazi gatuite de parcari si trafic. Iar Sibiul pe locul 3 la grija fata de mediu si poluare... este o ineptie atata timp cat Sibiul are una dintre cele mai mici suprafete de spatiu verde pe cap de locuitor - oficial doar circa 2mp/cap de locuitor cand legea si normele europene indica 26m.p./cap de locuitor ! Iar planurile de crestere a acestor suprafete sunt inexistente - la fel cum performanta este un cuvant necunoscut celor din primarie. Ce sa mai zicem de poluarea aerului sau poluarea sonora - cand consilierii locali trateaza normele maxime de zgomot ca pe cea obisnuit si nici nu se gadesc la masuri de diminuare.
Raspunde

Aci Duțu

Acum 2 săptămâni

se putea să nu apară bocitoarele de la ferma de postaci anti primărie?
Raspunde

Carcotel

Acum 2 săptămâni

Buna clasarea, avand in vedere cum isi bat joc de noi autoritatile locale. Totusi ma mir cum sta Brasovul asa de bine? Se intampla ceva interesant acolo de este vazut atat de bine? Intreb pentru un prieten.
Raspunde

Un sibian

Acum 2 săptămâni

Sunt doar sondaje de opinie, percepții subiectiveale celor chestionați, care surprind DOAR ÎN MICĂ PARTE realitatea! Sibienii (și fiecare pentru orașul de domiciliu) știu cel mai bine calitatea condițiilor de viață, a transportului de persoane, a luptei împotriva poluarii, a administrației publice etc. Pentru a surprinde starea REALĂ, Banca Modială ar putea apela la studii și statistici profesionale.
Raspunde

Un sibian

Acum 2 săptămâni

sigur cei din primaria Sibiu au 10 pe linie la IGNORANTA si INCOMPETENTA!!!
Raspunde

Cristian

Acum 2 săptămâni

La reducerea poluarii in top sunt doua orase Brasov care a demontat tramvaiul si Sibiu care a demontat troleul / cazuri unice in lume. Pentru a fi de nota 10 mai avem mult…nu ai tren serios, nu ai spital, nu ai cladire pentru teatru, nu ai o parcare serioasa in zona centrala
Raspunde

Adrian

Acum 2 săptămâni

Vaaaaleuuu Aici este vorba despre orase nu despre sate....
Raspunde

Justin

Acum 2 săptămâni

E greu cu troleibuzul când nu ai loc de ,,limuzine euro 0,,parcate peste tot .e un lucru bun ca au adus autobuze noi la vreo 10 ani după alte orașe mai mici .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus