Miercuri,
05.10.2022
Ploi Scurte
Acum
7°C

Needitat: Cum pot sibienii din centrul istoric să își întrețină clădirile în care locuiesc

Needitat: Cum pot sibienii din centrul istoric să își întrețină clădirile în care locuiesc

Muzeul Astra găzduiește în aceste zile o serie de ateliere meșteșugărești și educaționale dedicate sibienilor care locuiesc în centrul istoric, care pot astfel învăța cum să restaureze sau să conserve imobilele istorice în care locuiesc. 

Echipa Muzeului Astra a fost astăzi însoțită de partenerii veniți de la muzeul South Trondelag, din Trondheim, Norvegia, care au luat parte activ la activitățile meșteșugărești conduse de specialiștii CNM Astra. 

„Ținem aceste ateliere în centrul orașului pentru că scopul nostru nu este doar de a promova arhitectura tradițională din zonele rurale ci și pe cea din zonele urbane. Vrem să îi învățăm pe sibieni cum să întrețină aceste frumoase clădiri istorice, ferestrele, ușile, și așa mai departe”, spune Ciprian Ștefan, directorul CNM Astra.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus