Duminică,
02.10.2022
Cer Senin
Acum
15°C

Poliția Română a început licitația pentru 300 de radare fixe. Vor fi instalate și pe tronsonul București-Sibiu

Poliția Română a început licitația pentru 300 de radare fixe. Vor fi instalate și pe tronsonul București-Sibiu

Poliția Română a demarat licitația pentru 300 de camere cu un sistem de recunoaștere a plăcuțelor de înmatriculare care o să transmită în dispecerat inclusiv dacă șoferii nu au certificat sau ITP valabil. Camerele vor fi amplasate în 131 de locații, inclusiv pe tronsonul București-Sibiu, scrie Antena3.

Poliția Română anunță că a început procedurile pentru cumpărarea celor 300 de radare fixe care urmează să fie instalate pe cele mai aglomerate drumuri din țară . Investiția o să coste la început peste 2 milioane 700 de mii de euro. Camerele ar urma să îi ajute pe oamenii legii în captarea plăcuțelor de înmatriculare chiar și la 100 de metri distanță.

„Aceste camere vor fi amplasate în 131 de locaţii, pe 3 tronsoane: Bucureşti-Sibiu, Bucureşti-Braşov, Bucureşti-Mangalia. Este vorba despre camere atât mobile cât şi fixe cu ajutorul cărora vor fi identificate abateri de la regimul rutier. Cele mobile vor avea capacitatea de preluare a imaginilor pe ambele sensuri de mers", a precizat pentru Antena 3, Agentul Horațiu Pop, Direcția Rutieră.

13,6 milioane de euro e pregătită Poliția să dea pe acest sistem, se arată în anunțul de licitație. Un alt proiect pentru un sistem de supraveghere în trafic este în discuție la Direcția Rutieră și urmează să intre în linie dreaptă. 200 de camere montate pe autospeciale pentru supravegherea tehnică a șoferilor.

"Vor da într-o tabletă toate datele cu privire la numărele de înmatriculare care sunt surprinse în raza de acțiune și vor da alerte cu privire la furturi sau alte abateri", explică Gabriel Gîrniță, președintele Sindicatului Poliţiştilor Sidepol România.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Fghjghfj

Acum 1 săptămână

deci pana la urma sunt radare sau camere de supraveghere pentru verificat ITP si asigurari ca este ambigu materialul si nu se intelege exact ce fel de camere sunt...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus