Vineri,
30.09.2022
Cer Senin
Acum
18°C

Investiție nouă de peste 2,7 milioane de euro la AFT Sibiu. Banii vin prin PNRR

Investiție nouă de peste 2,7 milioane de euro la AFT Sibiu. Banii vin prin PNRR

Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu anunță o nouă investiție, în valoare totală de peste 2,7 milioane de euro, în procesul de digitalizare prin implementarea proiectului „DigitalArmyAcademy: Integrarea proceselor educaţionale digitalizate în Academia Forţelor Terestre”.

Finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României (PNRR) acest proiect va contribui la modernizarea infrastructurii educaționale și perfecționarea competenţelor digitale avansate a cadrelor didactice şi studenţilor militari, conform cadrului european pentru competenţe digitale și are ca obiective principale:

-        dezvoltarea unui centru de date;

-        implementarea de servicii informatice pentru transformarea digitală a proceselor care implică relaţia cu studenţii;

-        modernizarea a zece laboratoare cu echipamente hardware şi software de ultimă generație care să permită utilizarea metodelor inovative digitale de predare-învăţare.

„În contextul actual, când tranziţia  spre digitalizare trebuie făcută în toate domeniile de activitate, suntem încântaţi să avem oportunitatea de a continua procesul de modernizare a academiei prin implementarea de tehnici şi metode inovative de instruire, respectiv predare și învăţare. O resursă umană cu competenţe digitale corespunzătoare, completată de o infrastructură software şi hardware adecvată ca suport, ne permite formarea şi pregătirea ofițerilor de la baza carierei militare pentru provocările mediului operațional aflat într-o continuă schimbare” a declarat Ghiţă Bârsan, rectorul Academiei Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1388

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

D

Acum 5 zile

Pt corectitudinea informatiilor si respect pt institutia militara, folositi titulatura completa: gl.bg.dr.ing.prof.univ. Ghita Birsan, comandantul (rectorul) AFT. Asta daca sunteti jurnalisti profesionisti.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus