Duminică,
02.10.2022
Cer Senin
Acum
15°C

Un caz de West Nile la Sibiu. Se recomandă populaţiei să evite expunerea la ţânţari

Un caz de  West Nile la Sibiu. Se recomandă populaţiei să evite expunerea la ţânţari

Un număr de 5 persoane s-au infectat cu virusul West Nile în ultima săptămână în România, numărul total ajungând la 42, a informat, joi, Institutul Naţional de Sănătate Publică. Este raportat un caz și în Sibiu.

În august 2018, au mai fost trei cazuri raportate de DSP Sibiu. ”Știți că boala este transmisă prin mușcătura acestui țânțar, prin urmare trebuie să fim foarte atenți când mergem în zonele cu vegetație abundentă. Când apar anumite simptome, precum cefalee, dureri de cap, trebuie să ne adresăm de urgență medicului de familie, este cel mai important lucru. Aceste persoane s-au adresat medicilor, au fost internate, au fost tratați corect și în acest moment ei au fost externați, sunt la domiciliu și starea lor se îmbunătățește”, spunea la momentul respectiv directorul de atunci al DSP Sibiu, Gabriel Budescu.

Cele 42 de cazuri au fost înregistrate de la începutul supravegherii infecţiei cu acest virus, 6 iunie, până la data de 22 septembrie. Un număr de 20 cazuri s-au înregistrat în Bucureşti, scrie Agerpres. Pe judeţe situaţia este următoarea: Botoşani (1), Brăila (2), Braşov (1), Constanţa (3), Dâmboviţa (2), Galaţi (3), Giurgiu (1), Ilfov (4), Iaşi (3), Olt (1), Sibiu (1). Şase cazuri de infecţie cu virus West Nile au avut dublă expunere: 2 cazuri atât în Municipiul Bucureşti cât şi în judeţul Constanţa şi 2 cazuri atât în Bucureşti cât şi în judeţul Ilfov, 1 caz atât în Ilfov cât şi în Ialomiţa şi 1 caz Bucureşti şi în Ialomiţa.

S-au înregistrat 4 decese: judeţul Constanţa (1), Brăila (2), Bucureşti (1).

Se recomandă populaţiei să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi; să utilizeze substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor; să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (prin plase de protecţie la ferestre); să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei; să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer din gospodărie.

foto depositphotos.com

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Un cititor

Acum 1 săptămână

Și expunerea la frig. Și expunerea la sărăcie. Și expunereala inflație.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus