Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
-0°C

Un deputat sibian ia la rând conspirațiile de pe Facebook. Acum se interesează de incendiile din culturile de grâu. Daea: Anii trecuți nu au fost incendii

Un deputat sibian ia la rând conspirațiile de pe Facebook. Acum se interesează de incendiile din culturile de grâu. Daea: Anii trecuți nu au fost incendii

2.062 de hectare de grâu au ars în acest an pe câmp, anunță ministrul Agriculturii, Petre Daea, într-un răspuns transmis deputatului AUR de Sibiu, Sebastian Ilie Suciu. Ministrul a precizat că în anii precedenți nu s-au înregistrat incendii semnificative, în câmp, la culturile aflate în rod.

”În anii anteriori nu au fost semnalate suprafețe însemnate afectate de incendii la culturile agricole”

Parlamentarul a prezentat o listă cu 20 de titluri din ziare, toate din acest an, în care se semnalau incendii la culturile de grâu pe tot întinsul țării, cerând ministrului să-i prezinte o listă cu hectarele arse în ultimii 10 ani.

”Pentru corecta informare a opiniei publice, vă rog să îmi comunicați o situație a incendiilor produse în ultimii 10 ani în România, la culturile de grâu nerecoltate. Atrag atenția asupra prezentării datelor conform solicitării. Nu este oportună introducerea în această situație a incendiilor controlate provocate de oameni la culturile de grâu după recoltare”, a transmis deputatul sibian.

Ministrul Agriculturii a precizat în răspuns că ”în anii anteriori nu au fost semnalate suprafețe însemnate afectate de incendii la culturile agricole”.

Daea precizează însă în acest an au ars 2.062 de hectare de grâu, în total fiind afectate 2.626 de hectare de culturi.

”În urma centralizării datelor al nivel național, suprafețele de culturi afectate de incendii în anul 2022, la data de 27 iulie 2022 se prezintă astfel: avem o suprafață de culturi afectate de incendii la culturile agricole de aproximativ 2.626 de hectare, cu grad de afectare 100%, respectiv grâu, triticale 2062 de hectare, rapiță 71 de hectare și alte culturi - 465 de hectare”, precizează ministrul în răspuns.

Pe mediile de socializare, în această vară, s-a încercat inducerea faptului că ”cineva” ar incendia intenționat culturile de grâu, fără a se preciza exact care ar fi motivul.

Citește și: Preocuparea deputatului AUR de Sibiu: Câte infracțiuni sunt provocate de cetățenii ucraineni? Răspunsul MAI

Câte infracțiuni fac refugiații din Ucraina în România?

Nu este prima dată când deputatul Sebastian Suciu încearcă să vadă dacă sunt reale postările de pe Facebook. Tot în această vară s-a interesat la ministerul de Interne dacă au crescut infracțiunile în România pe fondul intrării în țară a refugiaților ucraineni.

”Ministrul Apărării Vasile Dîncu  spune că suntem pregătiți, președintele Klaus Iohannis  spune că nu trebuie să avem motive de teamă, că suntem în siguranță. Între timp, majoritatea politicienilor luptă pe facebook cu poze de profil schimbate, hashtag-uri și clădiri administrative colorate, de parcă asta o să-l intimideze pe Putin sau o să ajute poporul ucrainean.

Și totuși, noi ce ne facem? Noi trecem prin momente grele aici in țară, prețurile explodează, spitalele ard, oamenii mor de foame și frig în case. Oare dl. ministru Dîncu realizează ce înseamnă să găzduiești 500.000 de refugiați?”, scria deputatul întrebându-se unde vor fi cazați, cine le va asigura hrana și cum vor fi apărați de posibilii infractori care se vor strecura printre refugiații din Ucraina.

Ministrul Lucian Bode i-a explicat atunci deputatului în răspuns că nu există o statistică a infracțiunilor în funcție de naționalitatea celor care le fac, însă nu se poate vorbi de o creștere a fărădelegilor în urma migrării masive a vecinilor din est.

”Dinamica infracțiunilor săvârșite în România ca urmare a conflictului din Ucraina, a fenomenului migrației din această zonă, respectiv a tranzitării teritoriului românesc de către cetățenii ucraineni, nu a cunoscut o influență majoră, nefiind identificate probleme deosebite ridicate de gestionarea situației în actualul context internațional”, a notat Lucian Bode.

Conform datelor ministerului, în perioada februarie – mai 2021 au fost 159.918 sesizări de natură penală, iar în aceeași perioadă a acestui an numărul sesizărilor a crescut la 168.314.

”În perioada februarie – mai 2022, criminalitatea nu a cunoscut schimbări semnificative, care să poată fi considerate a fi determinate de cetățenii străini sau apatrizii aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina”, spune ministrul.

Lucian Bode a explicat că nu poate oferi date legate de numărul de infracțiuni cu autor cetățeni din Ucraina.

”Situația statistică existentă la nivelul IGPR nu permite extragerea de indicatori statistici cu privire la evoluția infracționalității în perioada de referință, defalcat în funcție de cetățenia persoanelor implicate”, se mai arată în răspunsul transmis de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

Citește și: Deputat AUR de Sibiu, speriat de laboratoarele de cercetare biologică din Ucraina. E liniștit de Ministerul Apărării

Speriat de ”laboratoarele SUA” din Ucraina

Retorica rusă a continuat să-l apese pe parlamentarul sibian. Tot el a transmis ministrului Apărării o întrebare legată de posibilele amenințări nucleare și biologice care ar putea afecta România în contextul războiului din Ucraina.

”Ca urmare a invaziei rusești din Ucraina și a ultimelor evenimente din zona de conflict învecinată României și anume: lovituri aeriene, lupte grele și incendiul de la centrala nucleară din Zaporojie (una din cele mai mari centrale nucleare din Europa) din 9 martie 2022, precum și a existenței laboratoarelor de cercetare biologică în Ucraina, confirmate de Victoria Nuland, subsecretar de stat SUA, aceste laboratoare reprezentând o îngrijorare majoră pentru oficialii SUA, putem presupune că există riscul ca războiul din Ucraina să capete o dimensiune Nucleară și Biologică”, susține deputatul.

În consecință, Suciu l-a întrebat pe ministrul Vasile Dîncu care e poziția Ministerului Apărării și ce măsuri de prevenție și/sau protecție au fost întreprinse de către minister.

”La nivelul Ministerului Apărării Naționale, prin structurile specializate, se monitorizează și evaluează permanent potențialele riscuri și amenințări la adresa securității, inclusiv cele de natură chimică, biologică, radiologică și nucleară (CBRN) interne și din proximitatea României, structurile de apărare CRBN din Armata României asigurând implementarea măsurilor specifice de protecție a personalului propriu și a facilităților militare.

Totodată, precizăm că, raportat la legislația în vigoare, responsabilitățile privind protecția populației civile și a infrastructurilor critice revin Ministerului Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență”, se precizează în răspuns.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

22 comentarii

Un indignat

Acum 1 an

Rușine TS pentru acest articol care manipulează prin titluri!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

A.M.

Acum 1 an

In SUA au explodat si au luat foc peste 600 fabrici cu specific de procesare alimente in ultimul an. Trebuie sa fii de pe alta planeta sa nu realizezi ca aceste incidente nu sunt coincidente. Marea resetare nu se joaca. Vor criza alimentara si o vor avea, chiar daca trebuie sa incendieze culturile si sa arunce in aer fabricile de procesare. Voi progresistii astia radeti si faceti mistouri, dar criza pregatita de tatucii vostri nu este doar pentru noi, este si pentru voi, ca suntem toti in aceeasi oala a Marii Resetari. Va piere voua rasul cand se combina toata dezastrele progatite de sefii vostri. Si criza economica, si criza alimentara si cea energetica, iar daca isi duc planurile pana la capat, si pornesc razboiul mondial, nu stiu cum veti mai rade atunci.
Raspunde

Adina

Acum 1 an

In afara de asta au omorat in Kansas si Texas mii de vite, au trecut cu avioane mici (cu care se stropesc de obicei culturile ) peste vite si au murit sarmanele animale in mai putin de 1 zi. La stiri au zis ca "au murit de la temperaturile ridicate" ceea ce e o minciuna fiindca povesteau fermierii ca in alti ani au fost temperaturi mult mai mari si nu a murit nici macar 1 animal. Si uite asa incepe sa creasca pretul la carne, asa se strange latul tot mai tare si criza se apropie tot mai mult. Cand scriam ca in vreo 2 - 3 ani vom locui cu totii la tara ca nu va mai fi nimic de facut la oras, nu m-a crezut nimei. Bai Alin Bratu and company, voi pe ce planeta traiti? Nu va dati seama ce vine? Astia distrug sistematic fermele, fabricile, afacerile, dau legi tot mai invazive care silesc antreprenorii sa inchida tot. Inchid minele, termocentrale, tot, tot, tot, sa fie siguri ca ingenuncheaza populatia planetei, sa nu ne dea voie sa ne incalzim cu lemne, sa nu avem voie sa tinem purcei in gospodarie, sa nu avem voie sa avem ferme de vaci, sa saraceasca omenirea, sa depopuleze cat mai mult si mai ales, sa detina ei monopolul asupra hranei, sa decida ei cand si cum va primi sarmanul cu mana intinsa o felie de paine. In afara de asta voi credeti ca ei mananca greieri si stau cu termostatul pe 19 grade? Astea sunt masuri pentru patura de jos, nu pentru elita care intotdeauna si-a permis altceva... la fel cum in pandemie stateam toti cu masti pe fata si eu stateau la bere si o poveste fara nicio masca si fara distantare. De ce? Fiindca pandemia a fost pentru prosti. Ei au stiut de la inceput care e tratamentul si nu s-au stresat, doar ca... era doar pentru ei, nu si pentru omul de rand. Treziti-va odata.
Raspunde

Anci

Acum 1 an

Oficialii americani sunt și ei ingrijorați de laboratoarele de cercetare din Ucraina cu privire la riscuri biologice. Dar ei nu sunt conspiraționiști, deputatul AUR este, jenant articol!
Raspunde

Dumitru Hulea

Acum 1 an

Alin Bratu îl promovează, din lipsă de alte subiecte serioase, pe un parlamentar aurolac cu vederi rusofile . RUȘINE CELOR CARE AU VOTAT AUR PE 06.12.2020 . AUR este un partid așa-zis "naționalist". De facto, este o grupare rusofilă finantata de la Moscova si plină de infractori condamnați pentru diverse infracțiuni - de la furt de case până la lovire și vătămare corporală respectiv deținere de droguri de mare risc .
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 1 an

Să nu cădem în extreme. Că deputatul pomenit pune în discuție niște fake news de pe fb și cere cifre care să le confirme sau infirme, nu este de condamnat. Rușine este că TS oferă spațiu de manifestare fermelor de postaci finanțate de kopeicile lui putler
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 an

Da ma, ca democratie inseamna sa voteze cu cine vrei tu. Iar finantarea ruseasca e o teorie a conspiratiei. Ai dovezi? De aia e bine ca le ia la rand, sa dea sansa celor responsabili sa le nege cu subiect si predicat
Raspunde

@@@

Acum 7 luni

Mai du-te, mai Dumitre! Ai tu ce ai cu AUR! Voteaza cu cine iti place si lasa pe fiecare sa-si exprime votul cum crede. Hop si el, mare politruc! (De parca n-am avea destui!)
Raspunde

CM

Acum 1 an

Cred că domnul Bratu fie are ceva cu domnul deputat, fie nu cunoaște semnificația cuvintelor folosite. În vară erau pline știrile cu incendiile lanurilor de grâu, dacă te interesezi cu privire la evoluția incendiilor în ultimii ani ești conspiraționist. În SUA Nuland a declarat că exista bio-laboratoare în Ucraina iar oficialii americani arătau îngrijorare dacă acestea pică pe mâinile rușilor, dacă te interesezi cu privire la riscuri esti conspiraționist. În primăvară Bode a declarat jurnaliștilor că au înregistrat infracționalități comise de ucraineni, dacă ceri date mai concrete, esti conspiraționist. Penibil!
Raspunde

S

Acum 1 an

dl dr nu se intereaza si de incidenta infarctului la porc?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Bambolero

Acum 1 an

nu, și nici despre influența paralelismului căilor ferate asupra ciclului menstrual al rațelor sălbatice :)
Raspunde

Mari

Acum 1 an

Autorul ar trebui să-și schimbe locul de muncă, niciun exemplu dat nu are treabă cu conspirația, deci "jurnalistul" ori nu știe limba română, ori nu îl interesează adevărul. Jenant!
Raspunde

Radu

Acum 1 an

Ce capete luminoase au trimis AUR in Parlament. Se vede in poza. Purcelusul asta imi aminteste de CUC ala de la PSD. Pare la fel de inteligent. Pe langa ei, Klaus e un geniu.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Alin

Acum 1 an

Exceptional articol. Dar care e concluzia, cu ce ne luminează pe noi, pensionarii care cetim ziaru ăsta de peste 50 de ani ?
Raspunde

Sparrow

Acum 1 an

Cā vā fi rāu, nasol, naspa, de rahat. Iar printre cele mai vitregite categorii sociale, poate prima, va fi cea a......ai ghicit! pensionarilor
Raspunde

Mircea

Acum 1 an

Ce rusine sa promovezi fake news Si ura etnica. Propaganda rusofila, rusine dl Bratu!!!
Raspunde

Claudiu

Acum 1 an

Va tot razboiti cu "autorul" pentru a va sustine underccover parlamentarul. Ok. Poate-mi zice careva cum vine de se face ca mai toti parlamentarii pe stil nou (tineri si feroce, scoliti si cu coate frecate prin multinationale) sufera in haita de "bulimie de stress" ? :-) Nu mai vezi unul tras prin inel, nu mai vezi pe unul sa se prezinte in alta forma decat a standardului butoias.... Ma munceste gandul ca, luand in considerare afectiunile asociate obezitatii, nu vor avea o viata prea lunga: prin parlament, adica. Si nu vor apuca sa ne faca tot binele care ni-l tot declama
Raspunde

Alex

Acum 1 an

A uitat jurnalistul sa scrie ca UE da bani României pt refugiații din Ucraina. Nu romanul plătește pt asta. Dar nu bate cu narativa/minciuna expusa nu?
Raspunde

Kokos

Acum 1 an

Ma intreb de ce TS promoveaza nulitati de genul d-lui deputat haurist!
Raspunde

Gigi

Acum 1 an

Rusii au filtrat: oligarhii i-au tinut, oligofrenii i-au dat la altii
Raspunde

Emil

Acum 1 an

Tâlharii noștri aur poarta, noi cerșim din poarta-n poarta.
Raspunde

Cei care nu dorm

Acum 1 an

Manipulare prin promovare. Iar a lovit dl. doctor cu averea de la tătic. Doctorașul încă nu știe ce declarație de avere este reală. Parcă era infracțiune această folosire de fals.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus