Sâmbătă,
03.12.2022
Cer Senin
Acum
3°C

Român expulzat dintr-un oraș italian după ce a fost prins făcându-și nevoile într-o biserică

Român expulzat dintr-un oraș italian după ce a fost prins făcându-și nevoile într-o biserică

Un român a fost expulzat din orașul italian Novara, din nordul Italiei, după ce a fost prins în fragrant în timp ce își făcea nevoile într-o biserică, scrie Prima Novara.

A fost acuzat pentru daune, acte obscene, profanare și s-a decis scoaterea lui din oraș.

Principalele infracțiuni au fost comise în interiorul Catedralei din Novara și al Bisericii Rozariului, unde bărbatul, pe lângă mai multe acte obscene comise, a comis infracțiuni de insultă și deteriorare în interiorul și în exteriorul bisericilor.

Bărbatului i s-a aplicat un ordin ”Urban Daspo” și, în consecință, a fost expulzat după ce i s-a aplicat o nouă amendă pentru încălcarea ordinului Daspo.

"Urban Daspo" vine de la DASPO, acronimul pentru interzicerea accesului la evenimentele sportive, o măsură adoptată în Italia în 1989 pentru a combate violența pe stadioane.

În 2017, Ministerul de Interne a promovat un "decret de securitate", în care a fost menționat pentru prima dată "DASPO urban", o măsură prin care un primar - în colaborare cu prefectul - poate amenda și apoi stabili o interdicție de acces în anumite zone ale orașului pentru orice persoană care "are un comportament care restricționează accesul liber la infrastructurile de transport (drumuri, căi ferate și aeroporturi)".

Legat de român, poliția a informat că ”a primit mai multe sesizări", după cum explică consilierul de poliție locală Raffaele Lanzo.

Polițiștii de la Poliția Locală au acționat imediat pentru protejarea credincioșilor și a trecătorilor, surprinzându-l pe bărbat în flagrant, chiar în momentul în care acesta îndeplinea funcții fiziologice în fața trecătorilor.

Sursa foto: Pixabay

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus