Spre deosebire de alte consultări publice, proiectul construcției unui ansamblu de blocuri pe o parte din terenul pe care au funcționat serele Sibiului a strâns zeci de sesizări din partea vecinilor.
Cei mai mulți se întreabă cum vor fi amplasate ferestrele noilor imobile, cerând să nu existe geamuri cu vedere spre zona de case deja existentă. Se solicită ca pubele de gunoi să fie îngropate în subteran, să se facă un studiu de trafic ori să se respecte distanțele minime dintre imobile.
Solicitare:
Toată zona cartierelor Lazaret și Gușterița are ca destinație ”case de locuit”
Răspuns:
În cadrul PUG Sibiu aprobat se prevede pentru aceasră zonă posibilitatea de a realiza construcții de locuințe colective și funcțiuni anexe locuirii cu un regim maxim de P+3+E retras și un POT de 70%, CUT max. 1,6 mpAd/mpAt.
Coeficienții propuși în prezenta documentație sunt semnificativ inferiori celor maximali propuși de PUG Sibiu aprobat.
Solicitare:
Nu există PUG în vigoare
Răspuns:
Conform reglementărilor în vigoare, valabilitatea documentaților de urbanism de tip PUG se poate extinde până la aprobarea unor noi documentații de urbanism. În nicio fază a aprobării proiectului, Primăria Sibiu nu a menționat că PUG Sibiu nu mai este în vigoare. Chiar și în cazul în care PUG Sibiu nu mai este valabil, prin intermediul unei documentații de tip PUZ se pot prevedea reglementări pentru zonele intravilane și extravilane ale localităților.
Solicitare:
Studiu de trafic
Răspuns:
La solicitarea Primăriei Sibiu beneficiarul a contractat și realizat un studiu de circulație. Studiul de trafic la care faceți referire cade în sarcina Primăriei Sibiu, care analizează posibilitatea deschiderii de noi trasee de ieșire din zona menționată de dumneavoastră.
Ținem să precizăm că Primăria Sibiu a efectuat ample lucrări de reabilitare a infrastructurii din cartier, prin etape succesive. În prezent fiind în derulare inclusiv reabilitarea și modernizarea străzii Viitorului, fiind tot o arteră de acces alternativ către cartierul Gușterița.
Solicitare:
Amplasarea zonei de pubele de gunoi menajer în subteran
Răspuns:
Beneficiarul are și el la rândul său tot interesul în a realiza o zonă de colectare a deșeurilor menajere care să nu afecteze în niciun fel locuitorii vecini și cei ce urmează a sta în cadrul imobilelor ce vor fi realizate, astfel că s-a luat în calcul posibilitatea de realizare a unor platforme moderne care să fie amplasate în subteran.
Solicitare:
Clasificarea zonei ca fiind industrială și modul de dobândire al terenului
Răspuns:
În cadrul PUG Sibiu zona cuprinsă în actuala arie de reglementări este încadrată la zona RiM – fiind destinată ”restructurării prin înlocuirea activităților cu caracter industrial, infrastructural, de depozitare sau gospodărire comunală cu activități de caracter mixt – locuire, instituții, servicii. Componenta rezidențială este obligatorie, în vederea păstrării echilibrului funcțional la nivelul zonei. Schimbarea destinației și reorganiozarea urbanistică a zonei se va face pe bază de PUZ aprobat conform legii.
Terenul a fost dobândit prin achiziție de la o altă persoană juridică privată.
Restul întrebărilor și solicitărilor de explicații poate fi văzut aici.
Ce se va construi aici
Terenul cu acces din Calea Gușteriței a fost închiriat celor de la Geiger Group România pentru amplasarea unei baze, fiind cumpărat în urmă cu mai bine de zece ani ca urmare a unui drept de preempțiune. Are o suprafață de 7.371 de mp și este înconjurat de clădiri individuale cu regim mic de înălțime.
În PUZ-ul elaborat ”pentru restructurarea zonei cu caracter industrial – zonă mixtă” se arată că astfel se rezolvă o disfuncționalitate. ”Disfuncționalitatea majoră, propusă spre rezolvare prin regulamentul local de urbanism aferent PUG Sibiu, este reprezentată de situarea unei zone preponderent industriale în vecinătatea imediată a unor zone de locuințe”.
Construcții pe jumătate din suprafață: 95 de apartamente
PUZ-ul propune ca pe jumătate din suprafață (3.686 de mp) să fie permisă ridicarea unor blocuri cu două subsoluri, parter, două etaje și mansardă sau etaj retras și, respectiv, două subsoluri, parter, trei etaje și mansardă sau etaj retras. „Regimul de înălțime va fi 2S+P+2+M(Er), respectiv 2S+P+3+M(Er) pe zonele marcate corespunzător în cadrul edificabilului figurat în planșa de reglementări urbanistice. Numărul de subsoluri nu se limitează și va fi determinat în funcție de necesitățile tehnice și funcționale”, se arată în regulamentul de urbanism propus prin PUZ-ul dat publicității.
30% din teren (2.211 mp) ar urma să fie utilizat pentru alei și platforme betonate, iar restul de 20% (1.474 de mp) rămâne pentru spațiu verde, în care să fie inclus și un loc de joacă de 167 de mp.
Inițiatorii documentației au în vedere faptul că cel puțin 40% din suprafața construită trebuie să aibă destinația de locuire.
Se estimează că vor fi construite maxim 95 de unități locative, împreună cu parcările aferente (circa 142 de locuri de parcare) și spații verzi, loc de joacă.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: studiu de circulatie , serele sibiului , apartamente , pret , Sibiu , strada Viitorului , Gușterița , pubele , blocuri , investitie
Vizualizari: 7567
Ultimele comentarii
Acum 3 ore
Daca esti prost macar nu mai semnaliza de fiecare data !
Acum 4 ore
Kokos
Acum 4 ore
Newman
Acum 4 ore
Iulian
Acum 4 ore
Xxx