Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Sibiu transmit un mesaj pentru sibienii care, în această perioadă, culeg strugurii, fac must și apoi vin. Aceștia spun că acțiune, aparent banală, poate deveni extrem de periculoasă. De aceea este foarte important cum este realizată această activitate a toamnei respectând toate măsurile de prevenție.
Mai jos redăm, integral, recomndările celor de la ISU Sibiu.
„E perioada recoltei și mai ales perioada în care se culeg strugurii și se face mustul, apoi vinul.
Experiența anilor trecuți ne arată că, în această perioadă, pompierii sunt solicitați să intervină la incidente precum intoxicația cu gazele rezultate în urma procesului de fermentație a mustului.
Atragem atenția și îi îndemnăm pe cetățeni să respecte o serie de măsuri simple, însă vitale:
- Nu puneți mustul la fermentat în spații închise!
- Nu intrați în încăperile în care fierbe vinul, fără să asigurați o ventilație corespunzătoare!
- Anunțați pe cineva că urmează să intrați într-o astfel de încăpere!
Dacă identificați o situația care vă pune dumneavoastră sau altcuiva viața în pericol nu ezitați să apelați numărul unic de urgență 112!
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 6180
Ultimele comentarii
Acum 2 ore
Eu
Acum 2 ore
Sibian
Acum 2 ore
Barosanu
Acum 3 ore
PETRICA
Acum 3 ore
Sibiu.adrian