Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Tursib vrea să-și asigure autobuzele, inclusiv călătorii pe care îi deservește, cu peste 2,5 milioane de lei

Tursib vrea să-și asigure autobuzele, inclusiv călătorii pe care îi deservește, cu peste 2,5 milioane de lei

Societatea Tursib intenționează să procure servicii de asigurare pentru 167 de autobuze. Pe platformele de achiziții publice a fost publicat anunțul de intenție al societății privind achiziționarea de servicii de asigurare auto, asigurare persoane și asigurare bunuri.

Conform anunțului de participare și a informațiilor din caietul de sarcini, procedura de achiziție este împărțită în trei loturi:

Lot 1: CASCO Mijloace de transport (autobuze și parc auxiliar)

Lot 2: RCA Mijloace de transport (autobuze și parc auxiliar)

Lot 3: Asigurarea de incendiu și alte calamități a clădirilor și a altor construcții, precum și a conținutului, asigurare facultativă a călătorilor pentru cazuri de accidente, asigurare de răspundere managerială.

În acest ultim lot trebuie să fie incluse servicii de asigurare a bunurilor, servicii de asigurare a construcțiilor împotriva tuturor riscurilor, servicii de asigurare contra accidentelor și servicii de asigurare a răspunderii profesionale.

Valoarea totală estimată a contractelor care să includă cele trei tipuri de asigurări este de 2,54 milioane lei.

Ofertanții pot depune o singură ofertă sau mai multe pentru fiecare dintre cele trei loturi. În orice caz, Tursib este gata să cheltuiască cel mai mult pentru asigurările CASCO ale autobuzelor - aproape 1,6 milioane lei. Societatea vrea să-și asigure cu acest tip de asigurări 133 de autobuze, dintre care 11 din parcul auxiliar contra pagubelor provocate de avarii și furt.

În ceea ce privește asigurările obligatorii RCA, suma estimativă pe care o va achita Tursib este de 849.500 lei pentru asigurarea a 167 de autovehicule (98 autobuze motorină, 40 autobuze CNG, cinci minibuze electrice, nouă autobuze electrice și 15 autovehicule parc auxiliar).

Pentru tipul de asigurare din lotul trei valoarea estimată a contractului este de 94.500 lei.

Pentru toate tipurilede asigurări societatea va încheia contracte valabile un an.

Licitația urmează să aibă loc pe data de 20 octombrie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

3 comentarii

I.L.C.

Acum 1 an

buna treaba ! mai ales pentru felul cum depasesc soferii tursib razant si iresponsabil biciclistii
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Biciclist

Acum 1 an

Din ce in ce mai multi bicicliști sunt iresponsabili... Au piste dar merg pe carosabil, nu au niciun sistem de iluminare pe fata și / sau pe spate, nu cunosc (sau ignora intenționat) regulile de circulație... Iar unii curieri sunt veritabili kamikaze. Poliția nu face nimic în acest sens.
Raspunde

@ Biciclist - Codul rutier in vigoare

Acum 1 an

"Şoferii care circulă cu mai puţin de 50 de kilometri pe oră la depăşirea unei biciclete sau trotinete pot face acest lucru trecând peste axul drumului cu roţile din stânga, iar cei care au mai mult de 50 de kilometri pe oră trebuie să depăşească axul drumului/linia intreruptă cu cel puţin jumătate din lăţimea autovehiculului" Poate ca pe pista au canale sau gropi care trebuie neaparat ocolite. Daca esti biciclist sigur sti cat de praf sunt pistele. Sau tu traversezi toate gropile riscand sa cazi in fata masinilor ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus