Muzeul Brukenthal din Sibiu anunță o premieră în planul expozițiilor. Este vorba de o pictură digitală din lumea filmului realizată de Robert Șimon, VFX concept artist, pentru Serialul Game of Thrones. Lucrarea se intitulează „Hodor” li face parte din Expoziția Asociației Brukenthal von Studio, Sibiu Contemporary Art Festival – SCAF #3. Expoziția poate fi vizitată gratuit atât vineri, cât și sâmbătă începând cu ora 18.00, în cadtul Nopții Albe a Muzeelor.
Expoziția Asociației Brukenthal von Studio, Sibiu Contemporary Art Festival – SCAF #3, va face parte anul acesta din ediția cu numărul șase a proiectului național Noaptea Albă a Galeriilor.
În acest weekend echipa Brukenthal von Studio va fi la Muzeul de Artă Contemporană situat pe strada Tribunei la Nr.6, acolo unde poate fi vizitată și expoziția.
Atât vineri cât și sâmbătă muzeul va fi deschis începând cu orele 18:00, ultimele intrări fiind admise fiind la orele 23:00. Acest interval orar, 18:00 – 24:00, reprezintă programul unic de vizitare al Muzeului de Artă Contemporană, expozițiile fiind închise pe timpul zilei în perioada 30 septembrie – 1 noiembrie.
Vizitarea expoziției va fi gratuită pentru toate categoriile de public.
„O premieră în planul expozițiilor de artă din Sibiu, o prezintă anul acesta la SCAF, o pictură integral digitală din lumea pre-producției de film. Este vorba de lucrarea intitulată „Hodor”, realizată de Robert Șimon, VFX concept artist, pentru Serialul Game of Thrones realizat de HBO. Festivalul de artă contemporană de la Sibiu aflat acum la cea de a 3-a ediție este cel mai important eveniment al artei contemporane din Sibiu”, spune Alexandru Constantin Chituță, managerul interimar al Muzeului Național Brukenthal.
Artistul care a realizat lucrarea spune că pe baza scenariului împreună cu realizatorul efectelor vizuale (Joe Bauer) a vizualizat acțiunea și a descris cât mai amplu o scenă complexă de bătălie.
„Pe baza unui astfel de concept, echipele din post-producție creează setul, filmează și subsecvent realizează efectele vizuale (digitale) având în lucrarea pe care o puteți vedea la Muzeul de Artă Contemporană, toate informațiile necesare, precum compoziția scenei, unghiul camerei de filmat, paleta de culori, eclerajul și altele”, spune Robert Șimon.
În portofoliul prezentei ediții regăsim lucrări semnate de 16 artiști plastici: Robert Șimon, Florin Viorel, Cristina Fău, Ioan Muntean, Celestina Albișor, Máthé Lászlό, Ilie Mitrea, Andra Urdea, Andrei Popa, Ovidiu Hulea, Albert Sofian, Andrea Bernath, Andreea Catana, Cătălin Precup, Alexandra Stoica și Ingrid Juncanariu. Iar în secțiunea de bijuterie cei 16 autori: Doina Bacalu, Silvia Cruceru, Maria Dima, Alis Lalu, Diana Pantea, Ionuț Ciobota, Cleopatra Coșuleț, Lucia Vicențiu, Lucienne Buga, Szidónia Csiki, Miruna Belicovici, Alexandru Oancea, Diana Toboșaru, Claudiu Emilian Bîrtașu, Roxana Hodorog și Andreea Popescu.
Mai multe informații despre locațiile și proiectele NAG 2022 sunt disponibile pe site-ul https://www.noapteagaleriilor.ro/ și pe Facebook @Noaptea Albă a Galeriilor Sibiu.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 1784
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
Irina
Acum 5 ore
FLOD
Acum 12 ore
@Si ciorbele
Acum 13 ore
Florin alexandru
Acum 13 ore
Emil