Sâmbătă,
18.05.2024
Parțial Noros
Acum
20°C

Licitație pentru SF-ul străzii care va rupe în două fosta bază Tursib

Licitație pentru SF-ul străzii care va rupe în două fosta bază Tursib

Studiul de fezabilitate al străzii care va face legătura între Calea Dumbrăvii și strada Arieșului va costa 82.500 de lei și va fi realizat de Aspire Design SRL, conform licitațiepublică.ro.

În etapele pentru construirea străzii s-a trecut deocamdată de PUZ și consultarea publică a acestuia, urmând ca după elaborarea SF-ului să se organizeze licitație pentru construcția efectivă.

S-a renunțat la trei benzi

Planul urbanistic zonal pentru amenajarea noii străzi a fost elaborat de societatea Total Business Land, din Alba Iulia, în cadrul unui contract semnat la începutul lunii iunie 2021 pentru suma de 82.705 lei, cu tot cu TVA.

Strada propusă va avea aproape 300 de metri și va porni din capătul actual al străzii Arieșului și se va intersecta cu Calea Dumbrăvii în zona fostei porți II a autobazei Tursib.

PUZ-ul realizat de societatea din Alba Iulia are în vedere strict cei 4.328 metri pătrați dezmembrați din cei aproximativ 50.000 de mp ai fostei baze Tursib.

”Noua circulaţie propusă urmează să aibă o ampriză de 12 m compusă din carosabil de șapte m, piste de biciclete în stânga şi în dreapta carosabilului, de un metru şi trotuar de o parte şi de cealaltă a părţii carosabile cu o lăţime de 1,5 m fiecare. Totodată se urmăreşte realizarea unei reţele de iluminat public, a sistemului de colectare a apelor pluviale şi a unei canalizaţii pentru cablaj metropolitan”, este descrisă viitoarea stradă în PUZ-ul care a fost supus consultării publice.

Descrierea nu seamănă însă cu ceea ce promitea primarul Astrid Fodor în vara lui 2019, la câteva luni de la demararea procedurilor de schimb de terenuri între Tursib și municipiul Sibiu, pentru coridorul necesar noii străzi. Atunci era anunțată o stradă cu trei benzi.

”Noi facem și o ieșire peste fostul teren al Tursib, prelungirea străzii Arieșului. O stradă cu trei benzi, dintre care una dedicată autobuzelor. În primăvară cred că ne putem apuca și de această stradă, acum suntem în schimb de terenuri cu Tursib”, promitea primarul Fodor cadrul unei dezbateri publice organizată în toamna anului 2019.

Propunerea cu banda dedicată autobuzelor a fost făcută în contextul în care Calea Dumbrăvii este acum în proces de reconfigurare, astfel încât o bandă de circulație să fie dedicată exclusiv autobuzelor.

Citește și: 

Străzile Siretului, Gheorghe Dima și Prelungirea Arieșului vor avea sens unic. După ce va fi gata noua stradă peste fosta autobază Tursib

Campus Universitar

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a anunțat ieri, în cadrul ședinței consiliului local, că administrația locală intenționează să construiască un campus universitar pe terenul de 27 de mii de metri pătrați pe care vrea să-l achiziționeze pe Calea Dumbrăvii de la societatea Tursib. 

”Ne-am gândit să construim un campus integrat pentru învățământul dual, din fonduri PNRR, în parteneriat cu Universitatea ”Lucian Blaga”. Deocamdată apelul pentru accesarea fondurilor nu a fost deschis, deci este timp să ne pregătim. Aceasta ar fi dorința noastră. Îndeplinim toate condițiile, era necesar să punem la dispoziție un teren de minim 2 hectare, cel pe care îl avem, de 2,7 hectare, îndeplinește această condiție, deci vom avea un campus integrat la nivelul standardelor europene”, a declarat primarul Astrid Fodor.

Citește și:

Campus universitar pe Calea Dumbrăvii. Astrid Fodor: ”Vom achiziționa ambele terenuri ale Tursib în beneficiul Sibiului și al locuitorilor săi”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1850

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus