Sâmbătă,
20.07.2024
Partial Noros
Acum
30°C

Noaptea Albă a galeriilor revine la Sibiu în acest weekend. Opt spații deschise pentru iubitorii de artă contemporană

Noaptea Albă a galeriilor revine la Sibiu în acest weekend. Opt spații deschise pentru iubitorii de artă contemporană
Sibienii sunt invitați în acest weekend la o nouă reîntâlnire cu arta contemporană, la Noaptea Albă a Galeriilor.
 
Între 30 septembrie și 2 octombrie galeriile de artă, spațiile alternative, centrele culturale și atelierele artiștilor își deschid porțile pentru public într-un program nocturn dedicat comunității creative. Programul NAG din acest an se va desfășura în intervalul orar 19:00 – 00:00.
 
„Ediția din acest an a NAG are loc datorită unei bune părți dintre dvs care ne-ați întrebat și ați dori ca acest eveniment să aibă loc. Vă suntem sincer recunoscători și vă mulțumim că ne sunteți alături! Orice menționare a participării dvs la NAG#6 va ajuta enorm la vizibilitatea acestei ediții. NAG#6 nu va putea avea loc fără implicarea tuturor și pentru acest lucru vă mulțumim încă o dată”, transmit organizatorii evenimentului.
 
Mai jos regăsiți acttivitățiile și spațiile care se vor desfășura la Noaptea Albă a Galeriilor.
 
1. CASA MARCHESINI - Strada Noua 24
Proiect - Heeyy ...!! Surprizaaa ...!?
Toate lucrarile vin din priviri adanci inauntrul nostru .
 
2. CENTRUL CULTURAL GERMAN
Proiect - Nimic de vazut aici
O colecție de clipuri video statice care pun accentul pe lucruri pe care de obicei nu le vedem sau trecem pe lângă ele fără a le recunoaștem întregul potențial. Plimbările lungi prin oraș dezvăluie anumite obiecte, fapte, evenimente care, în cadrul mediului înconjurător, nu au nicio particularitate, dar care, atunci când sunt focalizate, expun o stare sau un sentiment semnificativ, devin plăcute ochiului și minții, ne înconjoară cu ușurință și melancolie. Există viață în nemișcare.
 
3. CER DESCHIS GALLERY - Str. Faurului 18
Proiect - CERDESCHIS
Expoziție - Proiect artă participativă și instalații
 
4. Dragoste Gallery - Andrei Saguna 5
On appointment 0728205248
 
Dragoste Gallery e despre urmarea pasiunii prin artă. Cu vitrina la stradă, spațiul are 6 m² și trei pereți cu lucrări de artă alături de tricouri scrise cu Dragoste de graficianul Pintea Dan-Raul, care dorind să trăiască din artă a scris Dragoste pe tricouri până a reușit șă-și deschidă în 2020 un mic small shop de artă în centrul Sibiului. În sensul acesta spațiul nu încearcă să urmeaze linia clasică de galerii care vernisează artiști ci încurajează și sprijină diversitatea demersurilor artistice ale persoanelor cu pasiuni în diferite domenii de activitate ce pot avea un mai mare impact asupra societății decât galeriile de artă contemporane care sunt uneori exclusiviste și inaccesibile oamenilor de rând. Accesul în Dragoste Gallery se poate face direct din stația de autobuz unde oamenii care în timp ce își așteaptă rândul în autobuz pot vedea în fiecare zi activitatea galeriei.
 
5. FOSTA COFETĂRIE LA MIELUL ALB - Str. Ocnei 3
Proiect - Mielu' alb pe intuneric
Expoziție de arte vizuale
 
6. Galerie Suprarealista - Str. 9 Mai, nr 47
Locatia este o Galerie temporara a artistului fotograf Mihai Filip Stancescu - brand Art Photography
Proiect: Abstractionism. Supernova. Orbita Excentrica a Libertatii
 
7. Muzeul de Artă Contemporană al Muzeului Naţional Brukenthal - Str. Tribunei 6.
 
Muzeul de Artă Contemporană al Muzeului Naţional Brukenthal este adăpostit de o clădire cu valoare arhitectonică şi istorică, datată în 1901, care de-a lungul timpului a găzduit diverse instituţii de cultură, astăzi redefinindu-se treptat ca o secţiune exclusiv destinată artei contemporane.
Proiect - Sibiu Contemporary Art Festival 3 (SCAF#3)
 
8. Turnul Sfatului - Piața Mică
Proiect: Spune da, nu sta pe gânduri, ne-am adunat forțele, ne-am unit energiile, repede, curaj, spune da, da, zis și făcut, vezi, suntem albastru ca o portocală!
 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Un cititor

Acum 1 an

Acțiune organizată de fiii întunericului.Asta ca să fie clar cine sunt așteptați acolo.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus