Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Ce conține pachetul pentru școală al elevului

Ce conține pachetul pentru școală al elevului

Sunt curioasă ce conține pachetul copilului la școală?

Mâncarea copiilor este foarte importantă. Trăim într-o lume în care copiii, fără să ne dăm seama, sunt expuși unui marketing agresiv în ceea ce privește alegerile alimentare.

Tot acest marketing se face tocmai pentru a crea presiune, pentru a crește dorința de cumpărare a unor produse procesate.

Din punctul meu de vedere mâncarea procesată este cea mai periculoasă într-un meniu.

Din păcate, mulți școlari au această mâncare în meniul lor. Și hai să îți spun ce ai putea să găsești prin pungile cu mâncare ale copiilor: batoane cu musli, biscuiți de toate felurile și culorile, tot felul de salamuri și șunci presate, ciocolatele de toate soiurile, crackersi, etc.

Țelul nostru ar trebui să fie să limităm cât mai mult astfel de mâncare.

Mâncarea procesată nu asigură sub nici o formă necesarul de micro și macro nutrienți necesari dezvoltării armonioase și santoase a copilului. Ea devine o problema reală datorită conservanților și aditivilor alimentari pe care îi conține.

Așa cum v-am spus și mai sus, există un marketing foarte agresiv care dorește să ne împingă și să cumpărăm tot felul de produse. Pe etichetele frontale dacă scrii proteic, sau sănătos, sau fibre cu siguranță va crește vânzarea acelui produs.

Te rog nu te lasă cuprins în capcana acestor etichete publicitare. Citește întotodeauna lista de ingrediente a ceea ce cumperi.

Îți dau un mic exercițiu pe care îl poți face. Atunci când cumperi mâncare, indiferent că este pentru copii sau pentru adulți, gândește te cât de hrănitoare este acea mâncare. Întreabă-te “mă hrănește cu adevărat?” sau “nu mă hrănește?”. Această întrebare ar putea șterge toată confuzia creată în jurul alimenteleor.

Îmi poți spune că această mâncare nu conține cantități mari de  aditivi și conservanți… Așa și este. Această mâncare conține aditivi și conservanți, în cantitate mică, pentru că atât este nevoie să stabilizezi un produs și să îi mărești viață la raft.

Ce pot să te asigur este faptul că dacă consumi frecvent acest tip de substanțe, chiar și în cantități mici, îți vei da peste cap microbiomul.

Acum vreau să te gândești, la microbiomul copilului tău, care este în continuă dezvoltare și la feliile de salam pe care le consumă zilnic… crezi că îi sunt benefice… Nici nu vreau să amintesc de vestitele cereale cu lapte de dimineață.

Toți ne îngrijim în acest anoptimp de imunitatea copiilor noștri, dar nu ne da seama, din păcate că sistemul imunitar este strict legat de sistemul digestiv și ce se întâmplă acolo. De aceea la fiecare mic virusel cu care se întâlnește copilul, poate fi un episod devastator pentru el. Acesta este motivul pentru care nu îți explici de ce copilul tău răcește într-una, și nu are imunitate. Flora intestinală joacă un rol important în tot acest proces.

Atât pentru noi cât și pentru copii este bine să alegem mâncare cât mai integrală și densă nutritiv. Aud foarte mult că sunt copii care refuză legumele. Acest refuz al legumelor vine probabil din educația alimentară primită și probabil  din anumite carențe.

Este foarte probabil un copil care este foarte selectiv când vine vorba de legume să nu aibă consumul de legume al părinților ca și exemplu sau să prezinte deficiențe de fier și zinc. Recomand să privim cu atenție fiecare masă a copiilor noștri.

De multe ori aud medici sau persoane cu autoritate care spun copiilor și părinților că nu e bine să consume dulciuri și toate prostioarele. Aceștia recomandă să consume fructe și legume cât mai mult și cât mai des. Nimic mai adevărat și susțin acest lucru.

Mă doare însă foarte tare când în secundă următoare părintele se întoarce spre copil și spune…”ai auzit ce a spus dnul. Doctor?”. Să ne oprim să mai adresăm această replică copiilor. Nu facem altceva decât să punem responsabiliatea consumului de legume și fructe în spatele copiilor. Această responsabilitate aparține 100% părinților.

Spor la sănătate și la alegeri cât mai sănătoase.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Corina Macrea

de Corina Macrea

Health Coach

0741313451

corinamacrea.ro

 

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus