Conducerea Serviciului Județean de Ambulanță a decis ca șoferii de pe mașinile instituției să beneficieze de un curs de conducere preventivă. Potrivit directorului SAJ nu este un curs periodic și are menirea de a preveni eventualele incidente în trafic dar și de a proteja mașinile care sunt folosite în regim de urgență. Valoarea acestui curs se ridică la puțin peste 4.000 de lei, bani ce provin din bugetul instituției.
Citește și: „Cu sute de mii de kilometri rulați, Ambulanțele din Sibiu ajung la urgențe: „Trebuie să le ținem în viață”
Serviciul de Ambulanță Sibiu a postat pe licitații publice, la secțiunea cumpărări directe, încheierea unui contract cu Institutul de Formare Profesională în Transporturi Rutiere pentru a beneficia de un curs de conducere preventivă pentru ambulanțierii instituției. Potrivit conducerii, este prima dată când șoferii de pe ambulanță fac un astfel de curs.
„Noi am tot făcut cursuri în ultimul timp și cu personalul medical, cu ambulanțierii am făcut inclusiv cursul de pregătire medicală și acum a venit timpul să facem un curs de conducere preventivă. Este un lucru pe care mi l-am propus de când am venit aici, să facem mai multe cursuri. Cel pe care urmează să-l facă șoferii noștri este un curs de conducere preventivă. Practic, noi conducem ambulanțele într-un regim care le supune unor uzuri, dar în același timp și personalul și participanții la trafic sunt supuși unor riscuri. Toată responsabilitatea acestor posibile accidente este purtată și de ambulanțieri, chiar dacă ei sunt în misiune. Atunci ne-am gândit să le ușurăm cumva munca, în sensul în care o să-i învețe cineva care știe mai bine cum să gestioneze aceste riscuri. Să existe o conducere preventivă în ceea ce privește accidentele, dar să-și respecte și cerința de asumare a acestor riscuri. Asta nu înseamnă că în urma acestui curs o să avem ambulanțe care vor merge cu 30 la oră, dar cumva trebuie să balansăm lucrurile”, spune dr. Costin Popescu, directorul SAJ Sibiu.
Au optat pentru o instituție de stat
Conducerea SAJ spune că persoanele care vor susține cursul fac parte din Institutul de Formare Profesională în Transporturi Rutiere (ISPTR), o instituție de stat abilitată de Ministerul Transporturilor. Cursul va costa 4.180 de ron, iar banii provin din bugetul instituției. Ambulanțierii vor afla istoricul accidentelor rutiere din România, importanța serviciului medical de urgență, psihologia conducătorului auto în regim de urgență, conducere preventivă, modificări legislative în legislația rutieră și obligațiile deținătorului de parc auto.
„Știu că am oscilat mai mult în căutări. Am visat inclusiv să vină marele pilot Titi Aur și să țină cursurile, dar nu avem buget pentru așa ceva. În cele din urmă am ales o instituție de stat”, mai spune directorul SAJ.
80 de persoane care conduc ambulanțele din Sibiu vor beneficia de acest curs.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Vizualizari: 2312
Ultimele comentarii
Acum 7 ore
Noi noi
Acum 7 ore
Noi noi
Acum 8 ore
Unul
Acum 8 ore
Unul
Acum 8 ore
Omul invizibil