Sâmbătă,
03.12.2022
Cer Senin
Acum
3°C

În 1 noiembrie se lansează programul de realizare a pistelor de biciclete. Municipiul Sibiu poate primi până la 37 de milioane de lei

În 1 noiembrie se lansează programul de realizare a pistelor de biciclete. Municipiul Sibiu poate primi până la 37 de milioane de lei

Administraţia Fondului pentru Mediu a anunțat joi că programul de realizare a pistelor pentru biciclete va fi lansat în 1 noiembrie, informează G4Media, care citează News.ro.

Bugetul alocat sesiunii de finanţare este de 500 de milioane de lei, iar banii sunt împărțiți în funcție de tipul localității. Conform planificării, Municipiul Sibiu poate primi prin acest program maxim 37 de milioane de lei, în timp ce o comună cu până la 5 mii de locuitori – 3,7 milioane de lei.

”Începând cu data de 01 noiembrie 2022, unităţile administrativ-teritoriale şi asociaţiile de dezvoltare intercomunitară care doresc să participe în cadrul Programului de realizare a pistelor pentru biciclete îşi pot crea conturile de utilizator în aplicaţia informatică pusă la dispoziţie pe site-ul AFM”, a transmis, joi, AFM, într-un comunicat de presă. 

Finanţarea se acordă în procent de până la 100% din cheltuielile eligibile în limita sumelor ce pot fi acordate pentru fiecare categorie de solicitanţi.

Finanţarea se acordă pentru fiecare categorie de solicitant, după cum urmează: 

UAT - Municipiul Bucureşti - maximum 75.000.000 lei; 

subdiviziunea municipiului Bucureşti - maximum 45.000.000 lei; 

UAT - municipiu de rang I - maximum 37.000.000 lei; 

UAT - municipiu de rang II - maximum 30.000.000 lei; 

UAT - oraş - maximum 22.000.000 lei; 

comună cu mai puţin de 5.000 de locuitori - maximum 3.700.000 lei; 

comună cu mai mult de 5.001 de locuitori - maximum 7.500.000 lei; 

UAT - judeţ - maximum 22.000.000 lei. 

Înscrierile în aplicaţie se realizează în limita a 150% din bugetul alocat Programului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 781

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Gigi

Acum 1 lună

Poza din articol a fost pusa pentru angajatii primăriei să vadă cum se face corect in 2022 conexiunea intre trotuar si asfalt in cazul pistelor pentru biciclete?
Raspunde

T.l.

Acum 1 lună

Fac pariu ca si cu 37 de mil. Lei "profesionistii" din marginime au sa faca o "pista" denivelata si cu borduri NU la nivel , unde trebuie franat la fiecare intersectie si mers cu 10km/h si apoi trebuie sarite ca si cand constructorul nu știe la ce lucreaza - vedeti doar ultima realizare smart- pista de pe cl. Dumbravii
Raspunde

Gerlinde Lorgean

Acum 1 lună

Speram ca aceste piste sa fie realizate de firmele locale ale gospodarilor sibieni, ortodocsi: Comtram, Terra sau NSA, sufletul constructiilor sibiene! De la sibieni pentru sibieni!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus