Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Medicul de la Maternitatea Polizu din București, suspectat că lăsa copiii născuţi prematur să moară, este acuzat de tentativă de omor calificat

Medicul de la Maternitatea Polizu din București, suspectat că lăsa copiii născuţi prematur să moară, este acuzat de tentativă de omor calificat

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus începerea urmăririi penale pentru tentativă de omor calificat pe numele medicului ginecolog de la Spitalul Polizu acuzat că a lăsat copiii născuţi prematur să moară.

Potrivit unui comunicat al Parchetului Capitalei, în urma unei plângeri penale formulate în anul 2022, procurorii au dispus începerea urmăririi penale şi, ulterior, efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de un medic de specialitate obstetrică-ginecologie din cadrul Maternităţii Polizu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor calificat.

"În ordonanţa de efectuare în continuare a urmăririi penale, procurorii au reţinut existenţa unei bănuieli rezonabile cu privire la următoarea situaţie de fapt: la data de 24.04.2019, o femeie a născut o fetiţă viabilă la Maternitatea Polizu, sub supravegherea suspectului, medic de specialitate obstetrică-ginecologie. Cel din urmă a declarat naşterea ca fiind un avort spontan al unui produs de concepţie de sex feminin fără semne de viabilitate. Deşi semnele de viabilitate erau evidente şi i-au fost semnalate de personalul medical care a intrat în contact cu nou-născutul, medicul a refuzat nejustificat, timp de peste 12 ore, să ia măsuri pentru acordarea îngrijirilor medicale", susţin anchetatorii, potrivit Agerpres.

În cauză a fost dispusă o expertiză medico-legală ce urmează a fi efectuată de către experţi din cadrul Institutului Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici" Bucureşti, cercetările fiind continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti pentru stabilirea tuturor împrejurărilor de fapt.

Potrivit unor articole din presă, medicul Florian Robe a fost reclamat de o familie din Piteşti că, în aprilie 2019, le-ar fi lăsat bebeluşul să moară.

Concret, tatăl a povestit că soţia a avut complicaţii la naştere şi a fost direcţionată la Maternitatea Polizu, unde i-a fost recomandat medicul Florian Robe. Ajunsă la spital, mama a fost consultată de medic, care a decis să fie făcut un avort.

După naştere, medicul le-ar fi spus că fetiţa lor nu a supravieţuit şi a aruncat corpul copilului într-o tăviţă, după care l-a băgat într-o caserolă cu capac şi introdus într-un sac. Ulterior, o asistentă ar fi lovit din greşeală cu piciorul sacul respectiv, moment în care a auzit copilul plângând şi a reuşit să-l salveze. 

foto ilustrativă depositphotos.com

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Emil

Acum 1 an

Mamele ar trebui întrebate dacă primea șpagă pentru asta.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus