Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Doi sibieni, tată și fiu, au investit 30.000 de euro într-un atelier de tâmplărie: „Facem ceea ce ne place”

Doi sibieni, tată și fiu, au investit 30.000 de euro într-un atelier de tâmplărie: „Facem ceea ce ne place”

Între Mihalache și Mihai Degeratu nu este doar o relație tată-fiu. Cei doi sunt și parteneri de afaceri și au dus mai departe o meserie pe care au învățat-o din generație în generație, tâmplăria. Pentru că așchia nu sare departe de trunchi, după terminarea liceului, Mihai și-a dorit să practice meseria tatălui său, astfel că, de mai bine de zece ani cei doi fac echipă și contruiesc, la comandă, tâmplării din lemn masiv, dar în ultimii ani s-au specializat și în servicii de lăcătușărie precum deblocări de uși sau schimbat de broaște.

Mihai Degeratu are 29 de ani, iar de când a terminat liceul a vrut să învețe de la tatăl său tâmplăria. Astfel, de zece ani, acesta s-a alăturat afacerii tatălui său Mihalache, în vârstă de 52 de ani, care a deschis în anul 2004 o afacere de familie, un mic atelier de tâmplărie. „Eu am terminat Liceul Carol I (tehnician desenator în construcții și instalații) din Sibiu, după care m-am înscris la Postliceală, Tehnician în Devize și măsurători, în urma căreia am obținut o diplomă cu care îmi pot desfășura activitatea alături de tatăl meu. Tatăl meu a terminat liceul după care a obținut diploma de tâmplar în urma unui curs”, povestește Mihai.

Din generație în generație

Mica lor afacere, PFA Degeratu Mihalache, a fost înființată în urmă cu 18 ani, având sediul în comuna Sadu, județul Sibiu. Tânărul s-a alăturat ei după terminarea liceului când și-a dat seama că vrea să urmeze meseria pe care au avut-o străbunicul și bunicul, iar mai apoi tatăl lui.

 „Am decis să ne deschidem propria afacere în anul 2004 după ce tatăl meu a lucrat tâmplar la o alta firmă. Obiectul principal de activitate este confecționarea tâmplăriilor din lemn masiv, mai exact executăm la comandă tot ceea ce ține de lemn masiv: uși, geamuri, scări, mobilier, inclusiv dulgherie. Am ales să ne îndreptam spre acest domeniu datorită abilitaților pe care le-am dobândit de la bunicul și străbunicul meu care desfășurau activități asemănătoare”, adaugă tânărul.

Investiție de aproximativ 30.000 de euro

Mihai povestește că investiția inițială a ajuns în jurul sumei de 30.000 de euro. „Îmi place să investesc mereu în utilaje care ne ușurează munca. Consider că suntem implicați în tot ceea ce facem, avem dorință de muncă și plecăm împăcați de la clienți când vedem că aceștia sunt mulțumiți”, detaliază tânărul.

Pentru că cei doi ani de pandemie au fost grei, Mihai și Mihalache au adus în portofoliul lor și servicii precum montaj de uși și geamuri din PVC, MDF, fier, lemn; montaj parchet și plintă; montaj glafuri geamuri (interior, exterior); servicii de lăcătușerie (deblocări uși, schimbat broaște, yale, balamale); reglaj geamuri si uși termopan.

Printre solicitările pe care le primesc se numără adesea deblocările de uși. „Pot spune că o intervenție mai specială care mi-a rămas în minte a fost la o deblocare când un cuplu de doi tineri a plecat în oraș și când s-au întors la ora 3 noaptea nu au mai putut intra în locuință deoarece ușa s-a blocat. Au așteptat în scara blocului până dimineața la 9 când am ajuns eu”, își amintește Mihai.

„Când vezi omul mulțumit, pleci acasă mulțumit”

Mihai crede că oamenii vor avea mereu nevoie de astfel de servicii. Lucrează pentru sibieni, dar se deplasează și în alte județe atunci când primește solicitări.

„Apelează la noi oameni inclusiv pentru deblocări, montaje. Avem o piață de desfacere mare, iar ultimele comenzi au fost chiar în județul Olt. Pe partea de deblocări și reglaje colaborez cu site-ul Daibau.ro si Olx, iar pe partea de tâmplărie mergem pe recomandările nenumăraților clienți”, mai spune tânărul.

Deși este o meserie care implică muncă fizică și efort, Mihai și tatăl lui iubesc ceea ce fac, iar mulțumirea lor cea mai mare este atunci când clientul este satisfăcut de serviciile lor. În viitor, tânărul își dorește să cumpere utilaje noi și să extindă atelierul.

„Pot spune că este destul de greu deoarece este o meserie complexă în care lucrăm cu soluții chimice, praf, dar în același timp este o meserie frumoasă pentru că facem ceea ce ne place. Satisfacția clienților este cea mai frumoasă parte în acest proces. Când vezi omul mulțumit, pleci acasă mulțumit. Pentru viitor mă gândesc la extinderea atelierului și achiziția de noi utilajele care să ne ușureze munca în viitor”, concluzionează sibianul. 

Toți cei care au nevoie de serviciile celor doi pot apela numprul de telefon 0740.585.987.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

Sibianul vesel

Acum 1 an

Felicitări! Faceti lucruri foarte frumoase, sa o tineti pe calitate incontinuare!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Muresan

Acum 1 an

Da, pleci acasa multumit si cu buzunarul plin. Stiu cat costa o usa facuta de tamplar sau o filigorie!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Viorica Lomnesean

Acum 1 an

m-am uitat pe site-ul lor, colectia "Royal II" compusa dintr-un pat matrimonial (urat, de altfel), 2 noptiere si un dulap: 5000 EUR la reducere. Mergeti ba baieti de-aici cu aberatiile. Orice inseamna mobila "la comanda" este o teapa la supra-pret, iar asta cu 5000 EUR este ceva fantastic. Aceleasi piese de mobilier, la IKEA cu 20 ani garantie sunt sub 2000 EUR total. Bine inteles ca ar putea sa apara un comentator care si-a facut mobila la comanda cu (zeci de) mii de euro ca prostul sa zica "cum domne ca lemn masiv... iar Ikea e pentru saraci" - insa alea de la Ikea sunt probate, facute sa tina, nu comenteaza la garantie/retur - pe cand de un Dorel care-ti lipeste cateva scanduri vei mai da la Sfantul Asteapta daca ti se duce dracului o balama peste 2 ani.
Raspunde

Marius

Acum 1 an

Nu stiu cat rezista firigoria aceea,dar acoperisul de tigla este greioi, grinzile de lemn puse in piesele acelea de fier o vor face foarte instabila,a mai fost un accident cu una asemanatoare si sa prabusit la un vant puternic,chiar cu victime

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus