Duminică,
05.05.2024
Partial Noros
Acum
23°C

Decizie în ULBS: Cursurile NU trec în sistem online, studenții și profesorii se întâlnesc față în față

Decizie în ULBS: Cursurile NU trec în sistem online, studenții și profesorii se întâlnesc față în față

Conducerea Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu a decis că elevii și profesorii se vor întâlni în continuare față în față și că măsurile luate pentru a reduce facturile la energie peste iarnă nu vor presupune trecerea în sistem online.

De câteva zile în rândul studenților Universității Lucian Blaga circulă zvonul odată cu sosirea iernii vor reveni la sistemul de învățământ online. Starea de incertitudine a fost alimentată punctual și de discuțiile cu unii profesori în timpul cursurilor, care nu au putut nega zvonul.

Temerea cea mai mare a studenților era legată de cazările în cămine, ori în locuințele private închiriate în oraș, care ar fi devenit inutile în cazul predării online.

Conducerea universității a avut o întâlnire pe această temă, anunțul oficial venind în această dimineață: Momentan nu se schimbă nimic și cursurile rămân față în față. Însă, în viitor, în funcție de apariția unor noi situații pe piața energiei, există posibilitatea de a trece la sistemul online pentru a economisi resursele.

”În momentul de față, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) are toate resursele logistice și financiare pentru a desfășura de-a lungul acestui an universitar activitățile didactice în regim „față-în-față”.

Totuși, în funcție de evoluțiile socio-economice la nivel macro, ULBS va analiza oportunitatea de a dispune, pentru anumite intervale, desfășurarea activităților în format online, în funcție de propunerile venite din partea facultăților și cu respectarea normativelor ARACIS”, au transmis luni dimineață oficialii universității sibiene, la solicitarea ziarului Turnul Sfatului.

ULBS, locul 8 în România. Rector: ”Mulțumesc colegilor din universitate, fără aportul cărora această reușită nu ar fi fost posibilă”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Un student intarziat

Acum 1 an

Foarte bine! Asta inseamna invatamant, nu cursuri postate online si referate trimise la fel. Referatul trebuie prezentat, sustinut, apoi studentului sa i se puna intrebari.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus