Vineri,
02.06.2023
Cer Senin
Acum
13°C

Primăria Cisnădie vrea să cumpere 27 de insule ecologice digitalizate pentru Cartierul Arhitecților

Primăria Cisnădie vrea să cumpere 27 de insule ecologice digitalizate pentru Cartierul Arhitecților
Primarul orașului Cisnădie, Gheorghe Huja, anunță că a depus spre finanțare un proiect prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru achiziționarea a 27 de insule ecologice digitalizate pentru Cartierul Arhitecților.
 
Primăria Cisnădie, prin Serviciul de Salubritate, a solicitat finanţare pentru numărul maxim de astfel de insule indicat în Ghidul de finanţare pentru un oraș de dimensiunea Cisnădiei. Valorea proiectului este de 3,131,999.68 lei cu T.V.A.
„Achiziția insulelor ecologice contribuie la implementarea instrumentului economic ,,Plătești pentru cât arunci”. Acest principiu vizează toate categoriile de deșeuri colectate de la populație și generatori non-casnici. Scopului instrumentului economic ,,Plătești pentru cât arunci” este, pe lângă respectarea unor prevederi legale în vigoare, și acela de a impulsiona generatorii de deșeuri să-și reorganizeze consumurile proprii din gospodărie astfel încât să predea în sistemul de salubrizare o cantitate mai mică de deșeuri și, pe cât se poate, deșeurile pe care le produc în sistem să fie cât mai bine separate, astfel încât taxele lunare pe care le plătesc să fie cât mai reduse”, a transmis Gheorghe Huja.
Insulele vor fi compuse dintr-un ansamblu de 5 containere supraterane de volum mare (între 2 și 5 mc) pentru colectarea separată a celor cinci fracții (biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic/metal și hârtie/carton), fiind protejate anti-vandalism și împotriva accesului neautorizat, dotate cu acces digitalizat pentru persoanele arondate. Vor fi colectate informații privind volumele și tipurile de deșeuri colectate, precum și persoanele care introduc deșeuri în containere.
 
„Estimăm ca procesul să fie operațional în vara anului 2023 și că odată cu amplasarea acestor insule ecologice, gradul de colectare selectivă va crește cu 15%”, a mai spus primarul din Cisnădie.
 
Sursă foto: Gheorghe Huja - Primarul orasului Cisnadie/Facebook

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Ion

Acum 7 luni

Mai urgent este să facă drumurile din cartier. Ce sa mai vorbim de o școală, o grădiniță.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus