Sâmbătă,
15.06.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Un șofer din Sibiu i-a oferit 1.000 de lei șpagă unui polițist din Brașov. Acum e celebru în toată țară

Un șofer din Sibiu i-a oferit 1.000 de lei șpagă unui polițist din Brașov. Acum e celebru în toată țară

Biroul Informare şi Relaţii Publice al Direcției Generale Anticorupție anunță luni că un șofer din Sibiu a încercat să ofere 1.000 de lei spagă unui polițist din Brașov, acesta din urmă anunțând superiorii și luând parte la organizarea unui flagrant. Acum șoferul este dat ca exemplu negativ în toată țara.

”Astăzi, lucrătorii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Brașov, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, au procedat la prinderea în flagrant a unei persoane în vârstă de 52 de ani din municipiul Sibiu, după ce a oferit o sumă de bani unui agent de poliție pentru a nu lua măsurile legale ce se impun privind sancționarea sa”, a transmis Biroul Informare şi Relaţii Publice al DGA.

Totul a început în jurul orelor 02:50, când un agent de poliție din cadrul Poliției Municipiului Codlea – Compartimentul Poliție Rutieră, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit în trafic, pe raza localității Codlea, un conducător al unei autoutilitare, iar după verificarea legalității documentelor și a transportului a constatat că în tahograf nu se regăsea cardul pentru înregistrarea timpilor de odihnă/condus, ocazie cu care i-a adus la cunoștință că urmează să fie sancționat contravențional.

Conducătorul auto i-a oferit agentului de poliție suma de 1.000 de lei pentru a-l determina astfel să nu constate contravenția.

Agentul de poliție a refuzat categoric propunerea și a anunțat șeful ierarhic, care a apelat Call Center-ul Anticorupție 0800.806.806 pentru a sesiza infracțiunea de corupție.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

”Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale și dispunerea unor măsuri preventive reprezintă etape şi activităţi de urmărire penală reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, respectiv asigurarea unei bune desfăşurări a procesului penal, activităţi care nu pot în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, mai spun oficialii DGA.

Foto ilustrativă/ Arhivă

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1225

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus