Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Putin a semnat un decret privind introducerea legii marțiale în teritoriile anexate de la Ucraina

Putin a semnat un decret privind introducerea legii marțiale în teritoriile anexate de la Ucraina

Președintele rus, Vladimir Putin, a anunțat că a semnat un decret privind introducerea legii marțiale în teritoriile anexate ale Ucrainei - autoproclamatele republici populare Donețk și Luhansk, precum și în regiunile Herson și Zaporojie.

Conform unei transmisiuni video de la o reuniune a Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Putin a explicat că legea marțială era în vigoare în aceste teritorii chiar înainte ca ele „să se alăture Rusiei”. „Acum trebuie să oficializăm acest regim deja în cadrul legislației ruse. Prin urmare, am semnat un decret privind introducerea legii marțiale în cadrul celor patru teritorii ale Federației Ruse”, a declarat liderul de la Kremlin. Decretul va fi transmis spre aprobare Consiliului Federației pe parcursul zilei.

Acesta a mai anunțat că șefilor regiunilor ocupate li se vor acorda puteri suplimentare pentru a asigura siguranța cetățenilor și a infrastructurii.

Potrivit decretului publicat pe site-ul Kremlinului, „apărarea teritorială” va fi creată în regiunile anexate, fiind introdus „nivel mediu de răspuns” în alte opt regiuni, „nivel de alertă ridicat” în districtele federale din Centru și Sud și „ nivel de alertă” în alte zone ale Federației Ruse.

Putin a mai instruit guvernul Federației Ruse să pregătească un proiect de decret privind înființarea unui consiliu coordonator în cadrul Cabinetului de Miniștri pentru „a asigura nevoile apărute în cursul unei operațiuni militare speciale”. Printr-un ordin separat, acesta a stabilit plata minimă garantată de 195.000 de ruble pe lună pentru cetățenii mobilizați.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus