Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Cum au transformat doi sibieni o nevoie într-o afacere. Povestea Bubuland: „Tudor este inspirația noastră”

Cum au transformat doi sibieni o nevoie într-o afacere. Povestea Bubuland: „Tudor este inspirația noastră”

Pentru Andrei și Alexandra Deak, Bubuland a început ca o joacă. A pornit în urmă cu cinci ani dintr-o nevoie pentru copilașul lor, Tudor, iar treptat, s-a transformat într-o afacere de familie în care se implică în totalitate. Mai exact, cei doi sibieni creează în atelierul lor din Cisnădie leagăne și piese de mobilier din lemn pentru copii.

Andrei este restaurator, iar Alexandra este specializată în marketing online. Povestea Bubuland a început în urmă cu cinci ani, atunci când s-a născut băiețelul lor, Tudor, iar cei doi părinți erau în căutarea de mobilier cu care să îi decoreze camera.

„După ce l-am născut pe Tudor, în 2017, am vrut să-i creăm o cameră cum ne doream noi, iar mie îmi place stilul minimalist. Am început să caut produse simple pentru el și nu au fost pe gustul meu cele pe care le-am găsit. I-am spus lui Andrei ce și cum mi-ar plăcea și am hotărât sa începem cu un scaun de decor ”, povestește Alexandra.

De la un scaun, la Bubuland

Pentru că au văzut ce au creat pentru copilul lor, prietenii celor doi sibieni i-au încurajat să creeze o pagină de facebook unde să povestească despre ceea ce ar dori să facă.

„Așa am început și am primit foarte multe aprecieri. Apoi oamenii ne întrebau dacă nu diversificăm, dacă nu vrem să facem produse precum mese și scăunele. Lumea ne dădea o idee de produs, dar avem libertatea să o facem cum vrem noi. Clientul cerea și noi veneam cu propuneri și sugestii. Așa am început să creăm mai multe produse”, povestește Alexandra.

Leagănele – produsul vedetă

După mese și scaune, cei doi au creat și leagăne, care au devenit, după cum povestește Alexandra, vedetele de la Bubuland.

„Apoi Tudor, când avea câteva luni, îi plăcea foarte mult să se dea în leagăn și mi-am dorit să avem unu acasă, ceva minimalist, care să fie ușor de mutat, și așa am început cu leagănele, cumva ele au fost și sunt produsul vedetă.”

Cu fonduri europene

Pentru că au vrut și mai mult, Alexandra și Andrei au conceput un proiect prin care au obținut fonduri europene în așa fel încât să poată să deschidă și un atelier în care să se ocupe de produse.

„Atelierul este în Cisnădie, am luat un proiect prin Start Up Nation în 2019, iar în 2020 au venit banii, 140.000 de lei și atunci am reușit să ne extindem”, mai spune Alexandra.

Produsele lor ajung în orașe precum Sibiu, București, Cluj-Napoca, Timișoara sau Iași. „Cele mai multe merg către Cluj, credem că este o comunitate foarte mare de tineri cu copii mici.”

„Tudor este inspirația noastră”

În momentul de față, cei doi nu au un stoc de produse. Singurele la care există un stoc sunt leagănele. În rest, produsele sunt făcute după ce primesc comanda și în funcție de cerințele pe care le are clientul. Pe lângă leagăne și mobilier, un alt produs specific Bubuland sunt plăcile de măsurat, care au devenit foarte îndrăgite de micuți. 

„Toate materialele sunt friendly (n.r. prietenoase), pentru leagăne folosim bumbac 100%, nu folosim poliester, folosim lemn natural. Noi spunem că este o investiție pe termen lung pentru că produsele se pot folosi mai mult timp”, explică și Andrei.

Mulțumirea celor doi vine din mulțumirea clienților, dar și din aprecierile pe care le primesc. Întreg procesul, de la crearea produselor, până la trimiterea coletelor, le aduce acestora împlinire. „Nu știu cum să  explic cât suflet punem în fiecare produs care pleacă către client. De fiecare dată suntem foarte încântați, iar cel mai fain este când îți scrie lumea și îți laudă produsele.”

În viitorul îndepărtat cei doi nu știu cât de mult vor diversifica portofoliul de produse, dar cert este că Tudor va rămâne inspirația lor pentru Bubuland.

„Mai avem în plan să punem pe site câteva mașinuțe, i-am făcut deja lui Tudor două camioane, Tudor este inspirația noastră”, concluzionează cei doi.

Pe cei de la Bubuland îi găsiți pe site-ul lor, dar și pe pagina de instagram bubuland_studio.

cv

Sursă foto: Ale & Dan Bumbaș, 602 Photography

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus