Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Simona Halep a fost testată pozitiv la un control antidoping. A fost suspendată provizoriu din toate competițiile

Simona Halep a fost testată pozitiv la un control antidoping. A fost suspendată provizoriu din toate competițiile

Simona Halep a fost testată pozitiv la un control antidoping efectuat la US Open, cu o substanță ce se găsește în medicamentele anti-anemie. A fost suspendată provizoriu din toate competițiile sportive, scriu cei de la BiziDay.


„Astăzi începe cel mai greu meci din viața mea: lupta pentru adevăr. Am fost notificată că am fost testată pozitiv la substanța numită Roxadustat, într-o cantitate mică. Este cel mai mare șoc din viața mea. De-a lungul carierei mele, ideea de a trișa nu mi-a trecut niciodată prin minte, e total în opoziție cu valorile în care am fost educată.

Mă simt complet confuză și trădată. Voi lupta până la sfârșit pentru a dovedi că n-am luat intenționat o substanță interzisă și am încredere că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieși la iveală. Nu e despre titluri sau bani, e despre onoare și povestea de dragoste pe care am dezvoltat-o cu tenisul în ultimii 25 de ani”, a scris Simona Halep pe Facebook.

Conform Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului (ITIA), Halep a fost suspendată provizoriu din circuitul de tenis.

„Halep a furnizat un eșantion în timp ce concura la US Open în august 2022. Proba a fost împărțită în probe A și B, iar analiza ulterioară a constatat că proba A conținea FG-4592 (Roxadustat), care este o substanță interzisă inclusă în lista de substanțe interzise din 2022 a Agenției Mondiale Anti-Doping (WADA)”, transmite ITIA, care completează”.

Pe durata suspendării provizorii, jucătorul nu are dreptul de a participa sau de a participa la niciun eveniment de tenis sancționat organizat de organismele de conducere ale sportului”.

Simona Halep fusese eliminată de Daria Snigur în primul tur de la US Open. A anunțat în urmă cu o lună că nu va mai juca în niciun turneu în acest an. A mărturisit că se confruntă de mulți ani cu probleme de respirație, motiv pentru care s-a operat la nas, iar după US Open s-a simțit epuizată mental.


 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

4 comentarii

Emil

Acum 1 an

Tot ea spunea ca rusii depistați dopați nu trebuie suspendați...Roman cinstit si cuc clocind n-o sa vedeți niciodată.
Raspunde

Emil

Acum 1 an

Suntem iarăși ce am fost si mai hoți decât atat... https://en.wikipedia.org/wiki/Roxadustat
Raspunde

Emil

Acum 1 an

Vorba PSD-istului Balasoiu, imagine pierduta total, prestanta 0...Principiul viceanului Iohannis "uitarea face casa buna" e cel mai potrivit pentru o hoața de anvergura ei.

Raspunde

Un cititor

Acum 1 an

Acum are timp să facă spoturi publicitare cu înțepăturile. Fără familie, fără sănătate, fără onoare, fără Dumnezeu, dar înțepată și cu bani.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus