Vineri,
19.04.2024
Ceata
Acum
4°C

Peste 500 de autoturisme au fost ridicate în Sibiu de la începutul lunii iulie

Peste 500 de autoturisme au fost ridicate în Sibiu de la începutul lunii iulie

Peste 990 de intervenții au avut polițiștii locali din Sibiu în ceea ce privește parcarea ilegală. În peste 500 dintre situații autoturismele au fost ridicate, iar în 128 de cazuri posesorii mașinilor au ajuns până ce acestea să fie ridicate, conform unui raport al Poliției Locale Sibiu. De asemenea, pentru contravenții constatate în regimul rutier s-au dat amenzi care depășesc suma de 750.000 lei. 

Joi, 27 octombrie, în ședința de Consiliu Local va fi prezentat raportul poliției Locale Sibiu. Potrivit acestuia, de la începutul lunii iulie și până la finalul lunii septembrie echipajul de ridicări auto a avut 993 de intervenţii, dintre care în 517 cazuri autoturismul a fost ridicat şi transportat la locul de depozitare, în 23 de cazuri autoturismul a fost restituit la faţa locului, utilizatorul autovehiculului fiind de acord cu plata contravalorii taxei de ridicare, în 128 din cazuri utilizatorul vehiculului s-a prezentat până la iniţierea operaţiunii de ridicare, acesta fiind sancţionat contravenţional fără măsura complementară de ridicare auto. De asemenea, în 323 de situaţii autovehiculele au fost mutate pentru a permite executarea unor lucrări de utilitate publică, iar în 2 cazuri au fost ridicate autovehicule abandonate pe domeniul public.

Peste 3.000 de amenzi

Ca urmare a constatării contravenţiilor la regimul rutier polițiștii locali au aplicat 3.007 sancţiuni contravenţionale în sumă de 751.525 lei şi 2.942 puncte de penalizare. Dintre acestea, 1.176 sancţiuni au fost aplicate pentru parcări neregulamentare pe trotuar, 489 sancţiuni pentru nerespectarea de către conducătorii auto a semnficaţiei indicatorului „Oprirea interzisă", 151 sancţiuni pentru oprirea sau staţionarea la mai puţin de 25m de trecerea pentru pietoni și 118 sancţiuni pentru oprirea neregulamentară la mai puţin de 25 de metri de intersecţie. 

Pentru nerespectarea legii privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap au fost aplicate 35 sancţiuni în sumă de 56.000 lei. 

Sursa foto: Arhiva TS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

7 comentarii

Carcotel

Acum 1 an

Se poate si mai bine, in zilele de weekend cand sunt festivaluri in centru (mai ales vara) pe strazile adiacente se pot ridica usor zeci de masini. Dar la cat mai multe!
Raspunde

Sdfg

Acum 1 an

nu este suficient si asta se vede dupa modul in care se circula in Sibiu...
Raspunde

Adrian

Acum 1 an

Sa ridice masinile oltenilor din valcea ca ne-am saturat de masinile lor....
Raspunde

Nemo

Acum 1 an

Cele abandonate nu se prea ridica. Sunt depuse sesizari din iulie si august, epavele sunt tot ințepenite în parcari...
Raspunde

Un-oltean

Acum 1 an

Mai bine s-ar mai crea locuri de parcare, in loc sa se ridice abuziv masinile oamenilor si in special cele inmatriculate in judetele din Oltenia.
Raspunde

Adrian

Acum 1 an

Venirea voastra in Sibiu este abuziva mai aveti si tupeu sa dati din gura a-ti sufocat orasu asta cu masinile voastre din valcea si tot voi sunteti aia suparati ....
Raspunde

Un sibian

Acum 1 an

probabil daca s-ar fi ridicat 5000 era aproape de adevar!!! in plus, macar 5% din locurile de parcare din Sibiu sunt ocupate de "rable"...pe care cei de la domeniu public refuza sa le vada!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus