În perioada 27 – 29 octombrie, la Sibiu, are loc cea de-a 4-a ediție a Conferinței Naționale „Actualități și perspective în medicina invazivă”. În cadrul acesteia vor fi simpozioane, prelegeri și lucrări științifice din specialitățile medicale și chirurgicale. În premieră, în acest an, la această conferință vor participa, alături de medici specialiști și rezidenți și studenți ai Facultății de Medicină.
Startul conferinței a fost dat joi, 27 octombrie, în aula Facultății de Medicină. Președintele acestui eveniment este Conf. Univ. Dr. Adrian Hașegan, cel care a și deschis și moderat conferința.
„Este o bucurie să ne vedem și live, în sală, după doi ani de virtual. În această ediție vom prezenta preocupările noastre în metodele invazive și minim invazive de tratament a pacienților cu condiția de a ameliora starea lor, de a-i scăpa de boală. Sesiunea va conține lucrări din specialitățile chirurgicale și medicale. Vom avea și o sesiune separată pentru studenți cu două workshop-uri dedicate lor”, a spus Adrian Hașegan.
În sală s-a aflat și prorectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu care a ținut să felicite organizatorii evenimentului.
„Mă bucur că mă aflu alături de dumneavoastră la acest eveniment care a depășit faza pionieratului și este deja o tradiție pentru domeniul medical sibian. Este o bucurie să avem alături de noi lectori de renume și persoane cu o bogată activitate științifică și practică care vor ridica, cu siguranță, nivelul acestei conferințe. Sunt oarecum legat de acest eveniment nu numai prin faptul că sunt medic și dascăl, dar sunt și am fost alături de acei oameni curajoși care în urmă cu patru ani au încercat să dezvolte un astfel de proiect în Sibiu și eu cred că au reușit din plin. După patru ani această conferință deja are un renume și are rolul atât de a forma noile generații cât și de a pune Sibiul pe harta medicală pe un loc frumos. Pe lângă valoare științifică a lucrărilor care vor fi prezentate sunt convins că acest eveniment va crea punți între medicii mai în vârstă, cu experiență, între medicii mai tineri, între medicii rezidenți, studenți și evenimentul va fi un model pentru cei din urmă”, a spus în deschiderea conferinței Conf. univ. dr. Horațiu Dura, prodecanul Universității „Lucian Blaga”.
De asemenea, decanul Facultății de Medicină din Sibiu, Conf. univ. dr. Radu Fleacă a vorbit despre pionieratul din acest an subliniind importanța studenților la această conferință.
„În primul rând bucuria vine de la faptul că avem mulți participanți, atât de-ai noștri din Sibiu, cât și din afară, colegi, prieteni de-ai noștri care participă la această conferință care se află la a patra ediție. Este o conferință care se adresează atât medicilor specialiști, cât și medicilor rezidenți și de anul acesta și colegilor studenți, care nu vor asista doar la lecturi sau să-și îmbunătățească cunoștințele prin participarea în sală, ci, mai mult decât atât, vor participa direct prin prezentarea de lucrări și prin participarea la workshop-uri organizate, ceea ce explică mult mai mult activitatea de educare și de cunoaștere a colegilor noștri tineri”, a spus decanul.
Conferința se va încheia, sâmbătă, 29 octombrie.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Conferința Națională „Actualit , facultatea de medicina sibiu , sibiu 2022 , Adrian Hașegan , Horațiu Dura , Radu Fleacă
Vizualizari: 1079
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
Sparrow
Acum 1 oră
Ger
Acum 1 oră
D.T.
Acum 1 oră
Ovidiu Oanta
Acum 1 oră
Helltown (adica Heltau)