Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Consiliul Județean invită la ”drumețenie” în timpul programului. ”Veniți cei care puteți”

Consiliul Județean invită la ”drumețenie” în timpul programului. ”Veniți cei care puteți”

Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, a invitat consilierii județeni să participe vineri dimineață la o nouă activitate de ecologizare a zonelor din jurul Sibiului. Apelul său a fost întâmpinat, joi după-amiază, în timpul ședintei de consiliu, cu mici amendamente: ”și cei care lucrează vineri?”.

Zona aleasă de această dată de echipa ”Anii drumeției” pentru ”drumețenie”, cuvântul inventat pentru a descrie ieșirea în natură și curățarea potecilor de munte, este de această dată Rășinari și Prislop.

”Știu că sunt aici foarte mulți iubitori ai mișcării în aer liber”, a chemat Daniela Cîmpean. Însă a specificat apoi că sunt așteptați cei ”care nu lucrează vineri și pot să-și rupă timp sau cei care nu sunt plecați în vacanță”.

Acțiunea a început la ora 8 dimineața, plecarea făcându-se cu autocare, din fața Sălii Thalia.

Drumețenia de vineri se află la cea de a treia ediție, de altfel cea mai provocatoare dintre toate, judecând după cantitatea de deșeuri existentă în zona cătunului Prislop și numărul de voluntari angrenați în această acțiune.

Acestei inițiative s-au alăturat: elevi ai Școlii Primare din Prislop și ai Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” Sibiu, studenți ai Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, ADI Eco Sibiu, Primăria Rășinari, Clubul Sportiv Flux, dar și iubitori ai naturii care s-au înscris prin intermediul formularului lansat online, cu câteva săptămâni în urmă.

Conform ”Anii drumeției”, conceptul ”drumețeniei” (drumeție pentru curățenie) ”îmbină plăcutul cu utilul: curățarea potecilor și a spațiilor verzi din județ, iar apoi răsplătirea voluntarilor cu o drumeție ghidată în zona pe care au curățat-o de deșeuri. Evenimentul are caracter educativ, mesajele principale fiind gestionarea responsabilă a deșeurilor și răspândirea grijei pentru mediul înconjurător, cu flora și fauna specifice”.

Primele două ediții ale acțiunii de ecologizare s-au desfășurat în zonele Bâlea și Păltiniș, două zone emblematice pentru turismul montan de masă din județul Sibiu și au activat împreună 100 de voluntari, care au adunat peste o tonă de deșeuri.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus