Sâmbătă,
14.12.2024
Partial Noros
Acum
-5°C

Gianfranco a deschis un nou restaurant. Di Gianfranco

Gianfranco a deschis un nou restaurant. Di Gianfranco

Pe Gianfranco cred că îl știe tot Sibiul. E unul dintre cei mai vechi proprietari de restaurante din Sibiu și un pionier, în felul lui, cel puțin în ce ține de restaurantele cu specific mediteranean. Că a fost Piazetta, Max, noul Max, la Gianfranco s-a mâncat întotdeauna foarte bine. Și piperat, pe măsura preparatelor.

restaurant di Gianfranco Sibiu

De curând, tocmai ce a mai băgat o fisă în automatul horeca din oraș și a deschis un nou restaurant, într-un loc care până acum nu a prea rupt gura târgului, pe strada Zaharia Boiu, peste drum de Facultatea de Inginerie, într-un spațiu unde funcționa pe vremuri Piano.

Restaurantul se numește „di Gianfranco”, ca să ne știm de-o treabă și să nu existe confuzii. E un brand de felul lui, a fost de mulți ani încoace, și acum capitalizează pe seama propriului renume. Plus că încă din titlu e foarte clar care e profilul restaurantului, știi din start că n-o să găsești nici mici, nici sarmale prin meniu.

Îndrăznesc să spun că restaurantul arată cel mai bine dintre cele deschise de patronul italian până acum. Holul de primire, în special, mi s-a părut foarte cu bun gust aranjat, cu un pian și un scuter, simboluri numai bune să te bage în atmosfera plăcută și călduroasă dinăuntru.

restaurant di Gianfranco Sibiu

Deși era deschis de doar patru zile, când am fost să mânânc acolo, parterul era plin aproape ochi. Drept, cei mai mulți dintre ei erau de-ai casei, consumatori itineranți care l-au urmat pe Gianfranco peste tot, pentru că le place mâncarea din restaurantele lui.

Deocamdată, mâncarea e identică cu cea din fostul restaurant, ba chiar și meniurile sunt aceleași, dar sub altă copertă. Nu mai durează mult până se va schimba și meniul, din câte am aflat de la tânărul chelner care m-a servit. Acoladă aici pentru o mențiune specială acordată servirii, cea mai faină și profesionistă întâlnită anul acesta prin restaurantele din oraș.

restaurant di Gianfranco Sibiu

Conversație faină, o recomandare excelentă de vin și, în special, o super atenție la toate detaliile. Bravo, 10. Din vechiul meniu am ales o porție de bruschette ca aperitiv, o porție de tagliatelle cu hribi și nuci ca fel principal și o cremă de zahăr ars cu pireu de mango plus paharul de vin lăudat anterior, un Montepulciano absolut delicios.

Bruschettele au venit cam în 10 minute, în 4 sortimente. Cea mai bună dintre ele, cea cu pesto, mozarella și roșie. Mi-a plăcut cel mai puțin cea cu ciuperci, pentru că erau un pic prea uleioase, dar bune la gust. N-am lăsat nimic în farfurie.

restaurant di Gianfranco Sibiu

Pastele cu hribi, o poezie, mai ales nucile, gătite perfect încât să fie moale la exterior dar încă suficient de crocante la interior pentru a schimba textura pastelor și hribilor înmuiați pe foc. Extrem de sățioase pentru o porție care nu arată foarte generoasă inițial, dar pe care n-am reușit să o termin.

Trebuia să păstrez un colțișor și pentru desert. Exact ce trebuie după o masă copioasă. O cremă de zahăr ars foarte pufoasă și dulce combinată cu acrișorul pireului de mango.

restaurant di Gianfranco Sibiu

N-am nimic de reproșat mesei, întregii seri, de altfel. Totul a fost foarte bun, de la servire la mâncare, de asta am și achitat fără remușcări nota de 122 de lei. Scump pentru o persoană, așa-i, dar o cină la di Gianfranco își merită banii. În ziua de salariu, de preferat.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

11 comentarii

Nemo

Acum 2 ani

Pireu. De mango. Olimpyakos Pireu. Nu e " piure"?
Raspunde

Gabi

Acum 2 ani

Dacă era plin ochi, nu își mai făcea reclama! Înseamnă ca nu ii mai merge ca pe vremuri!!! Iar la fostul restaurant, servirea execrabila și prețurile mult peste medie, de aceea a închis!
Raspunde

Damian

Acum 2 ani

Întotdeauna a avut prețuri mari și calitate slaba! Doar renumele e de el!!! Piazzetta a fost singurul local mai acceptabil după care i s a urcat la cap și au rămas doar impresiile! Nu recomand!!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Denisa good vibe

Acum 2 ani

Eu si iubitul meu mergem la Gianfranco de cand a venit in Sibiu! Pur si simplu ii adoram produsele! Daca Sibiul nu ar fi avut astfel de OAMENI, noi am fi plecat demult din tara asta care loveste cu pietre in ghei!
Raspunde

@Denisa

Acum 2 ani

Deniso, ti-am mai spus-o pe acest forum: Du-te sanatoasa!
Raspunde

@@@

Acum 2 ani

Mancarea nu arata deloc apetisant. Feliile alea de paine - bruschete- parca au fost facute de sora mai mica, nu de un bucatar! Pastele arata groaznic, la fel si crema de zahar ars. Cu banii aia iti pregatesti niste sandviciuri gustoase si sanatoase , o ciorba si o mancare la fel.
Raspunde

@Denisa good vibe

Acum 2 ani

Proaste gusturi ai si tu, si iubitul tau! Ne-am cam saturat de venetici!
Raspunde

Papa di Gio

Acum 2 ani

Prețuri mari nejustificate în toate localurile moșului,de când sa aciuiat prin Sibiu până în prezent.
Raspunde

Papa di Gio

Acum 2 ani

Prețuri mari nejustificate ptr.ceea ce ți se oferă,dar mai sunt asemenea localuri în Sibiu,dar italianul e pe locul 1.
Raspunde

CA

Acum 2 ani

Doamne, la fostul restaurant MAX al acestui italian am mancat cea mai proasta pizza posibila.... era pur si simplu imbibata in apa scursa din sunca presata de pe ea (care era data drept prosciutto, pt noi romanii fraieri). Horror! Tin minte si chelnerita, careia i-am aratat ce aveam in farfurie, a zis ca e ok!! :)))
Raspunde

Leonard

Acum 2 ani

Pentru toti criticii ATI fost acolo in Restaurant SI ATI mancat v-ati simtit bine De ce nu l-ati chemat pe Gianfranco sa faceti reclamatie pentru servirea si mancarea proasta ATI plecat cu burtile pline si acum aruncati cu noroi in acest om Ati fost acolo Ma repet trebuia sa vorbiti cu dansul despre aceste lucruri
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus