Luni,
24.06.2024
Parțial Noros
Acum
28°C

Stadionul e aproape gata. Se „cosmetizează” exteriorul

Stadionul e aproape gata. Se „cosmetizează” exteriorul

Lucrările la Stadionul Municipal trebuiau finalizate până la sfârșitul lunii octombrie. Astăzi este ultima zi a lunii, stadionul nu este încă inaugurat, dar se lucrează intens, atât în interior cât și în zonele din jur.

Gardurile opace care înconjurau șantierul Stadionului Municipal au fost îndepărtate, în special pe strada Octavian Goga, iar întreaga construcție este vizibilă. În interior sunt încă zeci de utilaje și de muncitori dar se lucrează din greu și în exterior. S-au început lucrări la refacerea trotuarelor de peste drum, se montează pișcoturi pe partea cu stadionul și se amenajează curtea interioară. De asemenea, se lucrează și la alveolele de pe strada Octavian Goga.

lucrări stadionul municipal sibiu

Autoritățile estimau că lucrările la noul stadion se vor încheia la finalul lunii octombrie. În ultima ședință a Consiliului Local, consilierii USR au solicitat conducerii primăriei mai multe informații referitoare la acest obiectiv, cea mai mare investiție din bugetul local din istoria Sibiului. „Când vom avea o informație clară, o vom comunica. Vedeți că dăm constant comunicate; sibienii vor fi informați în timp util când va avea loc primul meci și ce se va întâmpla atunci cu ocazia primului meci”, le-a transmis primarul Astrid Fodor consilierilor curioși.

Citește și: Stadionul, mai scump cu peste 4 milioane de euro. Primăria Sibiu: Estimăm că lucrările vor fi gata la sfârșitul lunii octombrie

Refacerea Stadionului Municipal a ajuns să coste peste 200 de milioane de lei, toți bani din bugetul local. Ultima scumpire a lucrărilor a crescut devizul final cu 4.5 milioane de euro. Contractul inițial semnat de Primăria Sibiu cu firma Con-A avea o valoare de 136.5 milioane de lei. În decembrie 2021 suma a crescut cu 43 de milioane iar în septembrie 2022 cu 22,3 milioane de lei. 

lucrări stadionul municipal Sibiulucrări stadionul municipal Sibiulucrări stadionul municipal Sibiulucrări stadionul municipal Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

6 comentarii

Aci Duțu

Acum 1 an

încă un proiect dus la capăt cu succes. Felicitări PMS, în sfârșit ne vom putea bucura de fotbal.
Raspunde

Kokos

Acum 1 an

Eventual felicitări Con-a , ca dacă nu erau ei constructorul ...
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 an

Asa ne dam seama cat de trist era locul cu stadionul vechi, cat strica zona. Bine, tot imbunatatire fata de varianta si mai veche.
Raspunde

Rammstein

Acum 1 an

Ce înseamnă să fi mediocru!...aviz locatarului de la cotroceni...
Raspunde

Aci Duțu

Acum 1 an

ai greșit articolul, sau ți s-a dat link greșit de la ferma de postaci?
Raspunde

Aci Duțu

Acum 1 an

Hai repede cu avizele, să vedem și noi un meci anul ăsta
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus