Vineri,
02.06.2023
Cer Senin
Acum
13°C

Au fost la un pas de moarte, dar acum își caută o familie. Oscar și Fiona, două pisicuțe absolut speciale

Au fost la un pas de moarte, dar acum își caută o familie. Oscar și Fiona, două pisicuțe absolut speciale

Deși au mai bine de 15 ani de activitate, voluntarii Animal Life au dat recent peste un caz nemaiîntâlnit. O poveste cu un debut aproape tragic și cu un final, sperăm, cât se poate de fericit.

Oscar și Fiona sunt doi pisoi cu o poveste asemănătoare cu cea a multor pisici născute pe stradă. Mama lor, o pisică comunitara, semisălbăticită, este îngrijită de mult timp de locatarii din zona de blocuri în care s-a aciuiat. I-a adus pe cei doi pe lume pe stradă, unde și ei s-au sălbăticit. Cu chiu, cu vai, voluntarii de la Animal Life au reușit să prindă mama, pentru a fi sterilizată, și împreuna cu ea și pe cei doi pui. Când au descoperit teribila surpriză.

Infestați cu paraziți, la un pas de moarte

Puii nu aveau deloc stabilitate pe picioare. De fiecare dată când încercau să fugă, făceau câțiva pași și cădeau sau se rostogoleau pe spate. Și nu erau niște episoade, pisicile pur și simplu așa se deplasau. Cu ajutorul locuitorilor din zonă, cu care pisicile mai interacționau cât de cât, Oscar și Fiona au fost capturați și duși direct la veterinar. Până și operațiunea de capturare a fost o adevărată aventură pentru că pisoii se ascundeau în spații strâmte și imposibil de verificat de fiecare dată când cineva se apropia de ei.

La clinica Sky Vet, vești și mai proaste. Starea foarte gravă a celor doi pisoi se datora unei infestații masive cu paraziți, care deja le afecta sistemul nervos, fără să mai vorbim de gravele carențe de vitamine. „Vizita la veterinar nu ne-a dat mari speranțe. Am început tratamentul recomandat și am așteptat cu răbdare și speranță, dar cu mari rezerve, să vedem dacă fac vreun progres. Și, ei bine, nu e prima dată când dragostea și grija fac minuni”, povestesc voluntarii de la Animal Life. Ambii pisoi au răspuns la tratament iar in micii sălbatici din spatele blocului s-au transformat în două pisicuțe blânde și complet dependente de dragostea oamenilor.

Oscar și Fiona își caută o familie

Din două pisici cu șanse minime la supraviețuire au ajuns niște animale normale, dar speciale, care mânâncă la fel ca orice altă pisică, la fel se joacă, la fel fac singure la litieră. Și se descurcă să trăiască. „Vi-i prezentam ca pe un caz cu totul deosebit, și deși nu ne punem mari speranțe că cineva îi va adopta, tare ne-am dori să își găsească familia care să-i iubească și prețuiască pentru tot ceea ce sunt ei și nu în ultimul rând, pentru exemplul de voință și bucuria pe care le vedem la ei în fiecare zi”, mai spun voluntarii Animal Life, care au început să le caute celor două pisici o familie iubitoare.

Cum puteți ajuta?

Chiar și în cazul în care nu puteți adopta cele două pisicuțe, Animal Life are nevoie de sprijinul întregii comunități sibiene pentru a-și putea desfășura activitatea și pentru a continua să salveze viețile animalelor de pe străzi.

Pentru cei care doresc să ajute:

Cont lei:

IBAN: RO03BTRLRONCRT0572564801

Cont EURO

IBAN: RO50BTRLEURCRT0572564801

BANCA TRANSILVANIA

Beneficiar: Asociația pentru Protecția Animalelor și a Naturii Animal Life

Paypal: office@animallife.ro

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

1 comentarii

Muresan

Acum 7 luni

Bietii de ei! Nu si-au revenit complet Nu sunt siguri pe picioare.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus