Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Adrian Pascu și-a dat demisia din funcția de prorector al ULBS. ”Este o decizie personală”

Adrian Pascu și-a dat demisia din funcția de prorector al ULBS. ”Este o decizie personală”

Actualizare, ora 17.24

Adrian Pascu a invocat motive personale pentru a explica motivul demisiei sale.

”Nu aș dori să comentez acestă decizie. Este o decizie personală, și nu doresc să detaliez. După cum știți, demisia este un act unilateral, dar ce pot să vă spun este că deciza a fost discutată cu dl. rector și agreată împreună”, a transmis Adrian Pascu. 

Știrea inițială

Prof. univ. dr. ing. Adrian Pascu și-a înaintat demisia din funcția de prorector al Universității Lucian Blaga din Sibiu, susțin surse din cadrul instituției pentru Turnul Sfatului.

Informația a fost confirmată ulterior de conducerea universității.

„Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu confirmă faptul că în cursul zilei de ieri, 9.11.2022, la registratura ULBS a fost înregistrată demisia dlui. prof.univ.dr. Adrian PASCU din funcția de Prorector”, a precizat Teodor Boantă, purtătorul de cuvânt al ULBS.

Pascu nu a putut fi contactat pentru a confirma pentru a da detalii legate de demisia sa.

La sfârșitul lunii octombrie, PSD Sibiu a anunțat că Adrian Pascu s-a înscris în partid.

”Mă bucur că, împreună cu colega mea Laura Barac, președinta Organizației Municipale PSD Sibiu, am reușit să-l convingem pe domnul profesor să intre în politică și să se alăture echipei social-democrate. Este un câștig pentru PSD Sibiu, dar și pentru sibieni deoarece experiența domnului profesor va fi utilizată de către oameni aflați în funcții de decizie pentru implementarea de proiecte și strategii în folosul sibienilor”, a declarat atunci deputatul Bogdan Trif, președintele Organizației Județene PSD Sibiu.

Din aprilie 2020, este prorectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, responsabil cu dezvoltarea organizațională, parteneriatul cu mediul de afaceri, dezvoltarea infrastructurii de cercetare și didactice, precum și cu programele structurale.

Din 2012, până în 2020, a fost prodecan al Facultății de Inginerie “Hermann Oberth”. Este profesor universitar doctor inginer, cu foarte multe lucrări științifice publicate.

Singurul său loc de muncă în afara ULBS a fost în perioada iunie 1996 – octombrie 1998, când a ocupat funcția de șef compartiment garanții – service la dealerul auto SC Emilian SRL Sibiu.

Pascu este absolvent al Facultății de Inginerie a Universității Lucian Blaga. Între 1998 și 2005 a lucrat la lucrarea sa de doctorat „Cercetări privind solicitările structurilor de tip plasă şi plăci perforate realizate din diferite materiale”, la Universitatea „Transilvania” din Braşov.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

Emil

Acum 1 an

A promovat la gruparea prospaga si procoruptie.

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Marian

Acum 1 an

O pierdere pentru universitatea din Sibiu, cred că nu a mai fost dorit.

Raspunde

Pintilie

Acum 1 an

Da, asta spune tot despre el...

Raspunde

Teo

Acum 1 an

E treaba lui cu demisia ,insa probabil ca politica il cheama sa se sacrifice pentru binele perso pardon public.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Denisa Deny good vibe

Acum 1 an

Toti cei care nu fac parte din USR ar trebui sa fie deportati in Siberia!
Raspunde

Ovidiu Oanta

Acum 1 an

Pacat de munca lui..s-a incurcat cu cine nu trebuie. Trebuia sa stea in banca lui ca functia care o detinea in ULBS il satisfacea cu mult mai mult decat inscrierea intr-un partid politic. Mult succes profesore !
Raspunde

Universitar

Acum 1 an

Nu mai facea jocul clanului umanist de la putere? Sorinel și cu Andreiut nu agreează inginerii. Asta se cam stie. Cred că le era ca un ghimpe în coasta celor două genii... Pardon trei cu doamna prorectoare :)))
Raspunde

Georgeta

Acum 1 an

Să plece unde vrea.... ducă se,a fost de acord să mărească taxa studenților AMG de la 5400 anul trecut, la 6400 anul acesta . Rușine ULSB !!! nicio altă facultate nu a ridicat taxele ca Sibiul !!!Huuu
Raspunde

Stamatin

Acum 10 luni

seamana cu adrian luncasu din campina
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus