Marţi,
19.03.2024
Partial Noros
Acum
9°C

Se deschide Târgul de Crăciun din Sibiu: număr record de căsuțe, proiecții noi și moment special cu îngeri la deschidere

Se deschide Târgul de Crăciun din Sibiu: număr record de căsuțe, proiecții noi și moment special cu îngeri la deschidere

Târgul de Crăciun de la Sibiu se deschide oficial vineri, 11 noiembrie, de la ora 19. Numărul record de căsuțe, locurile instagramabile, proiecțiile noi de pe clădiri, dar și un moment special cu îngeri vor întregi ediția din acest an a evenimentului.

Potrivit lui Andrei Drăgan, organizatorul evenimentului, ediția din acest an va aduce un număr record de căsuțe. Mai exact, în Piața Mare 120 de artizani își vor expune produsele. 35 dintre căsuțe sunt ale unor expozanți din județul Sibiu, iar restul expozanților vin din alte 20 de județe din țară.

„Este ediția cu cele mai multe căsuțe, am atins numărul de 120, scopul nostru a fost să ne bucurăm că nu mai există anumite restricții, chiar dacă anul trecut ne-am ținut de ele și am făcut tot ce era necesar. În acest an putem să ne bucurăm fiecare așa cum ne dorim, dacă ne dorim să venim și să fie aglomerație, dacă ne dorim să ne alegem momente mai liniștite, nu mai este ceva impus, este dorința și alegerea fiecăruia”, a spus Andrei Drăgan, în cadrul unei conferințe de presă.

„Ne concentrăm pe experiență”

Iubitorii de fotografie și cei care vor să imortalizeze fiecare moment petrecut la Sibiu, au un motiv în plus să viziteze târgul. Organizatorii le-au pregătit câteva locuri în care se pot fotografia alături de familie sau prieteni.

„Ne concentrăm pe experiență și anume nu o să vedeți o scenă de mari dimensiuni în Piața Mare, o să vedeți că vom crea diverse locuri fotografiabile. Avem o pasarelă din care se va putea vedea târgul de sus, avem un nou tunel de lumini la una dintre intrări, avem puncte în care partenerii noștri vor pregăti surprize dulci vizitatorilor.”

Andrei Drăgan Răduleț

Andrei Drăgan Răduleț - organizatorul Târgului de Crăciun

Locurile pentru atelierele lui Moș Crăciun sunt ocupate aproape în totalitate

Atelierele lui Moș Crăciun nu vor lipsi din Târgul de Crăciun nici anul acesta. În 26 octombrie, au început înscrierile. Din 300 de rezervări posibile în perioada târgului, 80 % au fost ocupate în primele 24 de ore.

„Avem și un atelier foarte interesant, nou. În Sibiu s-a deschis un atelier al tipografiei și împreună cu cei de la muzeu avem ateliere unde copiii vor putea face felicitări cum se făceau cândva. Mesajele le vor compune cu acele litere mici și vor pleca acasă cu o felicitare făcută și tipărită de ei la fața locului”

Moment special în deschiderea târgului

Deschiderea târgului va fi marcată de aprinderea luminițelor, dar și de un moment speciali cu îngeri.

„La ora 19 va fi deschiderea, va fi un moment festiv, mai degrabă simbolic, vom avea niște îngeri care vor face o urare de început de târg, iar apoi se vor aprinde iluminatul festiv și proiecțiile. Avem o mică scenă lângă brad, dar cum vă spuneam, nu va fi un concert. Ne dorim cu timpul să nu mai fie o atmosferă care arată că oamenii sunt spectatori la ceva, oamenii vor să fie în mica lor lume, în grupul lor de prieteni sau în familie”, a mai spus Andrei Drăgan.

Alte atracții de la târg

Roata panoramică, patinoarul și proiecțiile noi vor întregi peisajul de poveste creionat în Piața Mare a Sibiului.

„Vor fi toate clădirile proiectate, dar grafica va fi nouă. Astfel, cu timpul, poate era mai greu să-ți dai seama în ce an ți-ai făcut o poză la Târgul de Crăciun, anul acesta va fi mai evidentă această parte”

Organizatorii Târgului de Crăciun din Sibiu anunță, de asemenea, că au aprofundat soluții pentru protejarea mediului, iar beculețele vor fi aprinse doar în momentul în care este nevoie.

„Iluminatul festiv este dintotdeauna cu led, ce am mai făcut noi în plus, beculețele care sunt pe fiecare căsuță, pe acel triunghi de la acoperiș le-am înlocuit cu becuri led. Consumăm cu 10% mai puțin curent și se adună la câte ore de funcționare sunt. Proiecțiile și proiectoarele au fost adaptate să fie pornite doar atunci când are sens. În trecut le porneam când nu era chiar întuneric. Acum vom aștepta să se facă suficient de întuneric ca efectul când ele se aprind să fie unul evident. Se vor stinge la ora 22, în momentul în care se închide târgul, în trecut rămâneau și câteva ore noaptea pentru cine dorea să-și mai facă poze, pentru cei care trec prin piață. Suntem și responsabili, dar nici nu vrem să afectăm experiența vizitatorilor”, a mai spus Andrei Drăgan.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Petru

Acum 1 an

"Casutele" sunt doar pt profitul organizatorilor si doar aglomereaza zona centrului. Era mai ok cu mai putine casute.Sa vedeti ce se calca lumea in picioare.
Raspunde

Nicușor von Șorliken

Acum 1 an

Ce feerie plină de chinezăraie vândute cu adaos de 5000000%!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus