Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Elogiu adus Sibiului în unul din cele mai importante ziare din Austria: ”În centrul Sibiului te poți „înrădăcina” în bogăția de cultură”

Elogiu adus Sibiului în unul din cele mai importante ziare din Austria: ”În centrul Sibiului te poți „înrădăcina” în bogăția de cultură”

Die Presse, considerat un ziar de referință pentru Austria, a publicat vineri un reportaj de călătorie din România, punctul central fiind Sibiul. Impresiile autorului sunt printre cele mai favorabile pentru oraș și locuitorii săi.

”Contrastul nu ar putea fi mai clar. Ne începem călătoria în București. Chiar și după 33 de ani, arhitecții metropolei României arată încă grandiozitatea dictatorului Ceauşescu. Însă scopul nostru nu este orașul mare, ci Transilvania, în căutarea ținuturilor idilice și a turismului ecologic. Vrem să vedem urși, sate de altădată într-un ținut al multor popoare și totodată Sibiu/Hermannstadt, cândva centru al sașilor transilvăneni, care vibrează de artă, mai ales vara cu festivalul său internațional de teatru”, scrie Die Presse.

Călătoria în Ardeal l-a mulțumit pe jurnalist.

”Cum să rezum toate aceste impresii ardelene? Puteți experimenta diversitatea culturilor populare românești în Muzeul în aer liber Astra de la marginea Sibiului, pe o distanță de zece kilometri. În centrul Sibiului te poți „înrădăcina” în bogăția de cultură. Teatrul anunță: „Regele moare” de Eugène Ionesco, un spectacol invitat de Josefstadt. Regizorul Claus Peymann este aici. Regizorul Herbert Föttinger este aici. Dar chiar înainte de asta ne simțeam ca acasă în acest oraș”, scrie Die Presse.

Die Presse a fost tipărit pentru prima dată la 3 iulie 1848 ca ziar liberal în contextul revoluțiilor de la 1848 de către antreprenorul August Zang.

"Presse" s-a luptat mult timp pentru supraviețuire financiară, până când, în anii 1960, Camera de Comerț austriacă a devenit principalul acționar. Din 1999, este deținut de Styria Medien AG, un grup media conservator-liberal fondat de Biserica Catolică.

 În 2013, tirajul Die Presse era de 80.000 de exemplare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 9151

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Marioara

Acum 1 an

M-am speriat! Credeam ca lauda Targul de Craciun si spun ca anul acesta l-a depasit pe cel de la Viena!
Raspunde

Traducerea e de vina sau altceva!?

Acum 1 an

Prea mult “aici” “acolo” “noi” “ei”. Lumea nu mai are puncte fixe, nici geografice, nici de alt fel. A devenit fluida si respectul trebuie sa devina lege. De ex, sap trecuta, la Campionatul mondial de dans, Austria , prima litera din alfabet la defilare, a defilat steagul Austriei in mana campionului “lor” care de fapt era “al nostru”, e nascut in Sibiu. Sub acoperisul Salii Thalia au performat zeci de tari unite de un limbaj pur si universal , muzica, dans si pasiune. Si totusi deschiderea s-a facut de esalonul 2 , in blugi si tenisi si s-a urat LMA ptr revelionul chelnerilor. Acest tip de articole de tip “me , Jane, you Tarzan” nu-si mai au rostul. Next level, please.
Raspunde

Nemer Nick

Acum 1 an

Poate ca ,pe langa multitudinea de nuante ce pot fi luate in considerare, ar fi de remarcat faptul ca Die Presse a scris :"ne simțeam ca acasă în acest oraș”.
Raspunde

Claudiu

Acum 1 an

80.000 de exemplare la ultimul audit ? Dorian Popa, Selly, Tzanca Uraganu, BackPackYourLife (înșiruiți la întâmplare) le mănâncă oricând cozonacul cu milioanele de vizualizări și abonați. Despre relevanță , cred, e inutil să mai vorbim Și daca "vrem să vedem urși" e idee de bază, mai bine nu se mai osteneau să bată drumul. Au gradină zoologică și acasă la ei
Raspunde

Emil

Acum 1 an

Aproape sigur daca nu era Holzindustrie Schweighofer nu aparea nici elogiul.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus