Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Peste 300 de sibieni, interesați de un loc în parcarea supraetajată din Hipodrom

Peste 300 de sibieni, interesați de un loc în parcarea supraetajată din Hipodrom

Peste 300 de sibieni s-au programat pentru depunerea cererii în vederea achiziționării unui abonament pentru un loc de parcare în parcarea supraetajată din cartierul Hipodrom III.

În perioada 1 – 15 noiembrie 2022 a avut loc perioada de programare pentru prezentarea la ghișeele Serviciului de Administrare a Domeniului Public în vederea contractării unui abonament pentru luna decembrie 2022 și anul 2023 pentru un loc în parcarea supraetajată din cartierul Hipodrom III.

Reprezentanții Primăriei Sibiu au transmis la solicitarea Turnul Sfatului numărul de programări online înregistrate pentru depunerea cererii. Deocamdată, nu se cunoaște pentru ce fel de abonamente au optat sibienii, acest lucru urmând să fie centralizat ulterior, după depunerea cererii, respectiv achiziționarea locului de parcare.

„În perioada 1- 15 noiembrie 2022 s-au făcut 325 programări în vederea achiziționării unui abonament pentru parcarea supraterană de mare capacitate din cartierul Hipodrom. În momentul programării, cetățenii nu trebuie să precizeze tipul de abonament pe care îl doresc, ci doar obțin o dată și o oră pentru a se putea prezenta la ghișeul Serviciului Domeniu Public cu documentele necesare achiziționării”, au precizat reprezentanții Primăriei.

Citește și: Reguli pentru parcarea supraetajată din Hipodrom: 19 situații în care poți fi amendat 

Astfel, cei 325 de programați se vor prezenta la ghișee în perioada 16- 29 noiembrie, vor depune cererea și vor cumpăra abonamentul.

Cât costă parcarea supraetajată din Hipodrom

Pentru parcarea supraetajată din Hipodrom sunt mai multe tarife, atât pentru autoturisme, cât și pentru motociclete, inclusiv în bază de abonament pentru loc rezervat. Cea mai scumpă variantă costă 720 de lei pe an pentru persoanele fizice, respectiv 1.440 de lei pe an pentru persoanele juridice și prevede rezervarea unui loc pe perioada unui an. În situația motocicletelor, prețul propus în această variantă este de 360 de lei/an. Locurile pentru acest tarif sunt amplasate la subsol și la etajele 1, 2 și 3, în total fiind disponibile 212 locuri pentru mașini și 15 locuri pentru motociclete.

Pentru un abonament fără rezervarea unui loc concret prețurile sunt mai mici: 100 de lei pe an pentru un automobil sau 50 de lei pe an pentru o motocicletă, valabile atât pentru persoane fizice, cât și juridice. În această situație, chiar dacă există un abonament, se poate intra în parcare doar dacă există un loc disponibil și doar la parter sau pe terasa construcției.

În noua parcare supraetajată șoferii își pot lăsa mașina și pentru o perioadă scurtă. În acest caz este necesară achiziția unui bilet, care costă un leu pe oră. Acesta va fi eliberat la intrarea în parcare, prin apăsare pe butonul de la instalația de lângă barieră. La sfârșitul staționării se scanează tichetul de acces cu cod de bare la automatul de plată, se achită suma afișată pe ecranul automatului și se validează tichetul. După validare, în termen de 10 minute, se părăsește parcarea, se scanează tichetul validat la cititorul de la barieră și se ridică bariera.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

4 comentarii

Damaris

Acum 1 an

E foarte bine ca cei din zona isi pot face abonamente, dar se pare ca reprezentantii primariei nu se gandesc la toti. De exemplu cineva care locuieste in zona si are masina de servici ( sa zicem un taxi- care nu e proprietatea sa ci e angajat ) nu poate sa isi faca abonament desi ar vrea pentru ca abonamentul si accesul se face in baza nr de inmatriculare iar daca de exemplu masina i se strica si patronul ii da alta ,masina (implicit alt nr de inmatriculare) nu isi mai poate folosi locul. Ar trebui cumva ca accesul sa se faca cumva pe baza unui card de acces cu numar pe persoana nu dupa nr de inamatriculare pentru ca toti sa o poata folosi in mod egal. ( E adevarat in articol nu se precizeaza ca accesul se va face pe baza nr de inamtriculare dar cererea pentru loc sugereaza asta).
Raspunde

Ovidiu

Acum 1 an

In Romania in general avem o mare problema legata si de masinile de servici. In mod normal masinile de servici nu au ce cauta in parcarile rezidentiale ci in curtea societatilor de care apartin. Cam asa functioneaza treaba asta in Vest. Te duci la servici cu masina personala, transport public, taxi, bicicleta, etc. iti preiei masina de servici si iti faci treaba. La terminarea programului o lasi in curtea societatii si pleci acasa. Daca stai la casa cu curte si ai loc sa o parchezi foarte bine. Dar locul ei nu este in parcarile rezidentiale care sunt oricum putine.
Raspunde

M

Acum 1 an

Nu vreau sa fiu gica contra, dar nu ai dreptate decat partial. Daca tu vrei sa imi spui ca toate firmele din tara asta, care au sediul intr-un singur judet, dar angajati soferi care lucreaza in alte judete, cu domiciliul in judetele respective, cu punct de lucru in judetele respective, ar trebui sa isi tina masinile la ei in curte, e o absurditate. Da, ca ar trebui sa existe un loc de parcare al lor, unde sa le poata tine, sunt de acord, dar nu la sediu. Cat despre faptul ca te deplasezi cu alte mijloace de transport pana la locul de munca, dupa care sa iei masina de acolo si sa te apuci de treaba, nici afara nu se intampla asa ceva. Sunt joburi unde se face lucrul asta atat la noi cat si afara, sunt joburi unde nu se face, nici la noi, nici afara.
Raspunde

M

Acum 1 an

Cam aiurea gandita toata treaba. Daca ai apartamemt in proprietate, cu buletinul la adresa respectiva, in zona de langa parcare, nu iau in considerare solicitarea doar daca si masina e pe aceeasi adresa (proprietarul masinii e sotia, cu domiciliul la alta adresa, implicit si masina e pe adresa respectiva). Momentan masina se parcheaza zilnic fie in parcarea etajata, fie langa. Ne-au pus pe o lista de asteptare, in caz ca nu se umple parcarea, sa ne ia in considerare cu cei de la alte adrese. Daca era masina pe leasing tot asa faceau? O mare idiotenie dupa mine. Daca mergeam cu 10 masini intelegeam, dar nu pentru una.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus