Duminică,
21.07.2024
Partial Noros
Acum
25°C

Schimbarea la față a Spitalului CFR Sibiu. Manager: „Mi s-a spus: Ești nebună să faci în 6 luni ceea ce nu s-a făcut în 30 de ani”

Schimbarea la față a Spitalului CFR Sibiu. Manager: „Mi s-a spus: Ești nebună să faci în 6 luni ceea ce nu s-a făcut în 30 de ani”

Lucrările la Spitalul General CF din Sibiu au început în luna mai, la 2 luni de când la conducerea acestuia a venit medicul Ștefania Roxana Șerban. Astăzi, 18 noiembrie, a fost inaugurat primul etaj al spitalului, acolo unde de luni va funcționa Secția de Chirurgie și unde vor putea fi internați primii pacienți. Conducerea unității medicale anunță că, în acest moment, spitalul este capabil să intervină pe lângă chirurgie generală și în intervenții chirurgicale ce țin de oftalmologie, ORL, dermatologie și chirurgie vasculară.

Potrivit managerului Ștefania Șerban, lucrările au început la Spitalul CFR din Sibiu în data de 19 mai, iar astăzi etajul I, acolo unde va funcționa Secția de Chirurgie, a fost inaugurat. Potrivit medicului, renovarea și reparațiile au fost capitale. Pe perioada lucrărilor activitatea de pe etajele I și II a fost suspendată, spitalul funcționând doar cu ambulatoriul și patru saloane la parter.

„S-a lucrat pe toate planurile, începând de la partea electrică, sistem de stingere incendiu, renovare pardoseli, pereți. Erau pereți cu humă. În spital trebuie să ai vopsea lavabilă antimicrobiană avizată de Ministerul Sănătății. Adică am căutat să fie conform normelor legale în vigoare. Cu circuite, ușile de acces în blocul operator sunt prin acțiune cu senzori, lumina este modulară”, spune managerul.

Aceasta precizează că banii investiți au fost împărțiți în lucrări de reparații și aparatură medicală. Aproximativ 500.000 de euro (2,5 milioane de lei), cei mai mulți, au mers pe aparatura medicală, iar lucrările de reparații au fost undeva la un milion de lei. Un ajutor important a fost primit de la sponsori, care au intervenit în momentul în care au explodat prețurile și au fost costuri suplimentare.  

„Totul s-a făcut cu mari eforturi și cu o echipă de oameni subdimensionată pe partea de administrativ. Au fost ore suplimentare, iar personalul TESA a beneficiat de o mărire salarială”, mai spune dr. Ștefania Șerban.

De asemenea, secția beneficiază de aparate de ultimă performanță, necesare intervențiilor chirurgicale, camere de dezinfectare conforme din toate punctele de vedere și toate ustensilele necesare medicilor în intervențiile lor. Este vorba despre un microscop chirurgical pentru oftalmologie de ultimă generație, pentru care medicul oftalmolog al spitalului a fost specializat în America, un Landoscop la care se fac intervenții minim invazive, un aparat performant pentru anestezie și un Phacoemulsificatorul, aparat cu ajutorul căruia se fac intervenții chirurgicale de cataractă și patologia retiniană.

Toate aceste aparate sunt funcționale și operaționale.

Managerul a explicat că Spitalul CFR are o mare cerere din partea pacienților, în momentul de față; de exemplu, pentru oftalmologie sunt 187 de pacienți în așteptare. Secția de Chirurgie inaugurată astăzi are 18 paturi dintre care patru sunt pentru ATI. Se are însă, în vedere, mărirea acestui număr.

Urmează secția medicală

Lucrările la acest spital vor continua cu renovarea etajului II, acolo unde va funcționa Secția Medicală. „Lucrările vor continua fără deranjarea pacienților, accesul fiind făcut pe o altă scară de acces. S-au făcut toate lucrările de demolare. Acum nu avem decât de construit ceea ce înseamnă că nu vor mai fi zgomote și bubuituri. De asemenea, au fost făcute și reparații la nivelul acoperișului”, spune managerul.  

Totodată conducerea unității medicale a accesat Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) cu două proiecte depuse. Unul pentru prevenția infecțiilor nosocomiale și unul pentru lucrările de infrastructură în ambulatoriul spitalului CFR, acolo unde este prevăzut un lift de acces pentru pacienți. Un lift exterior va fi construit și pentru accesul pacienților la etajele spitalului.

„Vreau să mulțumesc în primul rând lui Dumnezeu, pentru că am ajuns astăzi aici, într-un timp record. Să facem ceea ce multă lume mi-a spus: ești nebună să faci în 6 luni ceea ce nu s-a făcut în 30 de ani. Ei uite că se poate. Cu implicare, cu stres, se pot face lucruri normale, de altfel. Nu am făcut nimic special, decât am căutat să aduc spitalul CFR Sibiu care altă dată avea un renume și un prestigiu, să-l aduc în secolul XXI, anul 2022, atât”, a spus dr. Ștefania Șerban în deschiderea inaugurării.

Spitalul General CF Sibiu are în momentul de față 87 de angajați în total dintre care 58 sunt personal medical.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

15 comentarii

Nemo

Acum 1 an

Bravo! Bine ca nu sunteti in subordinea Consiliului Judetean sau a Primariei, ca ar fi durat reparatiile inca vreo 4 ani...Felicitari pentru ambitia constructiva!
Raspunde

Un adrian

Acum 1 an

În sfârșit și vesti bune!Bravo!
Raspunde

2cents

Acum 1 an

Bravo! Mai sunt si oameni pusi pe facut lucruri serioase
Raspunde

Ding

Acum 1 an

Sper sa fie începutul transformării unui spital vitregit și afectat de scandaluri.
Raspunde

Marioara

Acum 1 an

Foarte frumos! Dar nu-mi doresc sa fiu "oaspetele " lor!
Raspunde

Sibian

Acum 1 an

Felicitări și succes în continuare! Omul sfințește locul!!!
Raspunde

Sibian SB

Acum 1 an

O mai stiti pe dna aia de a fost niste ani manager acolo la sp. Cfr, apoi dusa de pnl la judetean? Mai plinuta, față usor masculina, ma rog, avea gura mare, tupeu cat incape, un pic de atitudine tot asa gen presedinta CJ Sb, pe model stapan-sclavi. Eeei, uite dna coldea ca mai sunt si oameni care isi merita salariile si fac ceva, lasa ceva dupa ei! Felicitari doamnei care conduce acum acolo, poate vor lua si alti sefi de instituții exemplu..
Raspunde

Albastru

Acum 1 an

Felicitari! Daca taiati putin din ostilitatea doctoritei (la care am fost o singur a data) totul va fi bine.
Raspunde

Dracu

Acum 1 an

Ce varza e fotograful...

Raspunde

Marin doina

Acum 1 an

Felicitări călduroase din toată inima.Ar trebuie sa de-a lecții celor care se plâng că nu au una,nu au alta dar se plimba prin țările calde pentru documentare, cică.!!!
Raspunde

Patrioții României

Acum 1 an

Vă rugăm frumos, doamna doctor să vă lăsați clonată. Doar așa vom avea un spital SCJU Sibiu ca afară. Deci doar acest Consiliu Județean de împărțit fesurile reprezintă problema. În concluzie sibieni eliminați problema cu cei care au uitat de Meritocrație și promovați valorile.
Raspunde

Cichicean

Acum 1 an

Respect pt. doamna Serban. Si totusi sunt si oameni competenti in Sibiu.
Raspunde

Rasinariu Rodica

Acum 1 an

Felicitari doamna doctor sunteți un om minunat din toate punctele de vedere, ca dumneavoastră mai avem nevoie și în alte spitale .
Raspunde

Emil

Acum 1 an

Doamna n-a inteles pontul. Adica speli bani in 6 luni cat a spalat ceilalti in 30 de ani.
Raspunde

Raducu

Acum 1 an

Chiar credeti ca vindeti gogosi. Aici nu e campanie electorala. Hai sa fim seriosi cine v-a aburit ca sunteti nebuna si ca faceti in 6 luni cat altii in 30 de ani. Va rugam lasati gogosile acasa

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus