Miercuri,
07.12.2022
Innorat
Acum
4°C

Agenția Spațială Europeană a numit primul astronaut „cu dizabilități” din istorie

Agenția Spațială Europeană a numit primul astronaut „cu dizabilități” din istorie

Agenția Spațială Europeană (ESA) a anunțat miercuri seara numirea primului astronaut „cu dizabilități” din istorie. Este vorba despre britanicul John McFall, care a câștigat bronzul la proba de 100 metri, în cadrul Jocurilor Paralimpice de la Beijing, 2008, scriu cei de la Digi24.

McFall a fost ales în cadrul programului special „Parastronaut” al ESA și a declarant că speră ca exemplul său să-i inspire și pe alții.

În opinia sa, „știința este pentru toată lumea” și „potențial, spațiul este de asemenea pentru toată lumea”.

Astronautul britanic și-a pierdut un picior la vârsta de 19 ani, în urma unui accident de motocicletă.

Alături de el au fost selectate și Rosemary Coogan, ca astronaut de carieră, devenind al treilea astronaut din Marea Britanie după Tim Peake și Helen Sharman și Meganne Christian care va deveni membră a Rezervei Astronauților ESA.

Sursa foto: UK Space Agency

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Curcubitacee

Acum 3 zile

Asteptam cu nerabdare sa trimita in spatiu un transsexual si sa vopseasca rachetele in culorile curcubeului mult iubit ! Noul om nou, se naste din capetele luminate de la Washington si Bruxelles....e mai trans, mai brunet si mai femeie ca niciodata ! Sa traiti !... them/they, conduce o masina electrica si traieste din ajutoare sociale date de la partid.... redistribuire.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus