Marţi,
16.04.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Cei trei sibieni care aproape au omorât în bătaie un bărbat în Rășinari au fost arestați

Cei trei sibieni care aproape au omorât în bătaie un bărbat în Rășinari au fost arestați

Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu anunță arestarea a trei bărbați din județul Sibiu, suspecți că în urmă cu câteva zile au bătut până la leșin un alt sibian, în Rășinari. Victima lor a fost lăsată să zacă pe marginea drumului, până când cineva l-a găsit dimineața, la prima oră.

Conform procurorilor, în dimineaţa zilei de 20 noiembrie 2022, ”trei persoane de sex masculin, în vârstă de 25 ani, 20 ani şi 43 ani, născuţi şi domiciliaţi în judeţul Sibiu au agresat persoana vătămată, persoană de sex masculin în vârstă de 31 ani, născut şi domiciliat în judeţul Sibiu,  aplicându-i lovituri care i-au produs leziuni traumatice care necesită pentru vindecare un număr de 50-55 zile de îngrijiri medicale, în caz de evoluţie favorabilă. În urma leziunilor traumatice suferite, viaţa sus-numitului a fost pusă în primejdie”.

Cei trei agresori sunt acum urmăriți penal pentru tentativă de omor.

”Urmare a probatoriului administrat, prin ordonanţa din data de 21.11.2022, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a celor trei suspecţi, iar prin ordonanţa din 22.11.2022 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de aceştia pentru infracţiunea de tentativă de omor”, precizează prim procuror adjunct Ruginosu Mihaela.

Mai mult decât atât, marți, 22 noiembrie, ca urmare a propunerii de arestare preventivă formulată de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 zile.

Pe parcursul cercetărilor penale, procurorii au beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul I.P.J. Sibiu – Serviciul Investigaţii Criminale, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu – Serviciul Acţiuni Speciale şi IGPR – Serviciul Operaţiuni Speciale Sibiu.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.       

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

@@@

Acum 1 an

La Rasinari tot mereu au loc batai crunte si chiar crime. Oare de ce?!

Raspunde

Kukuruku

Acum 1 an

Terminati cu sibieni in sus, sibieni in jos. Majoritatea cititorilor cred ca sunt din judetul Sibiu, iar intre noi ne numim sibieni doar cei din orasul Sibiu. Cand ziceti "sibieni care au batut pe cineva in Rasinari" se intelege ca au venit din Sibiu. "Alt sibian, din Rasinari". Nu, un rasinarean. Ia intrebati pe rasinareni daca se considera "sibieni".

Raspunde

Jon

Acum 1 an

Agresorii nu sunt din Vl?

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus