Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Corupţie şi infracţiuni la regimul vamal, într-un dosar cu un prejudiciu de 58 de milioane de lei. Peste 160 de percheziţii la Sibiu și în țară

Corupţie şi infracţiuni la regimul vamal, într-un dosar cu un prejudiciu de 58 de milioane de lei. Peste 160 de percheziţii la Sibiu și în țară

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) efectuează, miercuri, peste 160 de percheziţii, în Bucureşti, Sibiu şi alte şase judeţe, într-un dosar de corupţie şi infracţiuni la regimul vamal, cu un prejudiciu estimat la aproximativ 58 de milioane de lei.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, asimilate celor de corupție, infracțiuni la regimul vamal (cu un prejudiciu estimat la acest moment de aproximativ 58 de milioane de lei) și evaziune fiscală, comise în perioada ianuarie 2022 - prezent.

Potrivit unui comunicat al DNA, în cursul zilei de 23 noiembrie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții în 162 de locații (o instituție publică), restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale situate în județele Iași, Suceava, Botoșani, Ilfov, Ialomița, Arad, Sibiu și municipiul București.

În cauză procurorii au beneficiază de sprijin din partea lucrătorilor din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (Direcția de Investigare a Criminalității Economice și Financiare și structurile teritoriale aflate în coordonare, Direcția de Operațiuni Speciale, Brigada Operațiuni Speciale Iași, Unitatea Centrală de Analiză a Informației), Direcția Generală Antifraudă Fiscală, Autoritatea Vamală Română, precum și lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Iași, Brigada Specială de Intervenție Jandarmi București, Brigada Mobilă de Jandarmi Bacău.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus