Marţi,
16.04.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Despre viitorul limbajului de programare Java și PCI-DSS, standardul tehnic care reduce posibilitatea fraudelor online

Despre viitorul limbajului de programare Java și PCI-DSS, standardul tehnic care reduce posibilitatea fraudelor online

Interviu cu Laurențiu Spilcă, Senior Development Consultant și Radu Vunvulea, Group Head of Cloud Delivery, paneliști în cadrul evenimentului Connect.IT Sibiu:

Endava, compania britanică prezentă pe piața IT din Sibiu de aproximativ un an, care a deschis în luna octombrie un birou în oraș, a demarat în această toamnă caravana Connect.IT - o serie de evenimente pe diverse teme tehnice în cadrul cărora pasionații de tehnologie vor avea ocazia să afle direct de la specialiști care sunt noile tendințe în industria IT-ului. Până acum, caravana a ajuns în România în Târgu Mureș, Galați, Iași, Timișoara și Pitești, iar următoarea conferință va avea loc la Sibiu, în data de 24 noiembrie, la Hotel Ramada, începând cu ora 17.30. Participarea la eveniment este gratuită, iar cei interesați se pot înregistra accesând platforma dedicată.

Înainte de eveniment, am avut ocazia de a povesti cu Laurențiu Spilcă, Senior Development Consultant, și Radu Vunvulea, Group Head of Cloud Delivery, speakeri în cadrul evenimentului Connect.IT Sibiu.

1. Ce este Connect.IT și cum a pornit această serie de evenimente?

Radu Vunvulea: Connect.IT este un concept emblematic pentru Endava. Pe scurt, este modul prin care ne dorim să cunoaștem  profesioniștii din comunitate, să împărtășim din cunoștințele noastre și să descoperim noi perspective. Până la finalul lunii noiembrie, vom fi prezenți în 11 orașe din România, Moldova și Bulgaria, iar obiectivul nostru este să facilităm astfel de experiențe în majoritatea orașelor din Europa Centrală în care Endava operează.

2. Evenimentul din Sibiu aduce în fața publicului 2 teme care stârnesc întotdeauna discuții între dezvoltatorii de soluții software. Una dintre acestea este Java. Ce vor putea afla participanții despre acest subiect?

Laurențiu Spilcă: Anul 2023 este destul de așteptat în comunitatea Java datorită unei noi versiuni Java LTS (Long Term Supported) – Java 21. Comunitatea este dornică să actualizeze, dar pentru a face acest lucru, dezvoltatorii și arhitecții software trebuie să cunoască beneficiile și provocările cu care s-ar putea confrunta.

De asemenea, comunitatea așteaptă mereu cu nerăbdare viitorul limbajului de programare și al platformelor pe care le utilizează. Această prezentare le va oferi participanților o perspectivă asupra următoarelor versiuni Java, inclusiv cel mai așteptat - Java 21.

3. Cloud este, de asemenea, un subiect de interes pentru pasionații de tehnologie. Ce este PCI-DSS și cât de important este pentru cineva care lucrează cu Microsoft Azure?

Radu Vunvulea: PCI-DSS este un standard creat în 2004 de către companii precum Visa și Mastercard cu intenția de a asigura că cei ce realizează vânzări online procesează și stochează datele de card într-un mod securizat, astfel încât să reducă fraudele online. Prin încorporarea acestui standard, companiile ne asigură că fac tot posibilul pentru a proteja datele personale legate de tranzacțiile online și datele cardurilor noastre când facem cumpărături online.

Ca să putem construi o soluție care să fie conform PCI-DSS în Microsoft Azure, este nevoie să întelegem nu doar cerințele acestui standard, cât și serviciile care pot să fie folosite în Cloud și funcționalitățile care ne facilitează un astfel de sistem.

Pe parcursul a două luni, Caravana Connect.IT va fi prezentă în 11 orașe din România, Moldova și Bugaria, cu prezentări aplicate în arii precum dezvoltare de software, testare de software, AI, data, inovație și speakeri experimentați, totul într-o atmosferă prietenoasă, în care sunt încurajate conversațiile deschise și punctele de vedere diverse. Evenimentul Connect.IT Sibiu încheie seria întâlnirilor din România.

Mai multe detalii despre caravană, dar și despre evenimentele viitoare ale companiei, pot fi consultate pe pagina de Facebook Endava.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Sus